İZMİR’in Menemen ilçesinde, 21 yıl önce öldürülen gazeteci Uğur Mumcu’yu anmak için düzenlenen gecede sahne alan Edip Akbayram, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.
Menemen Belediyesi’nin düzenlediği ’Uğur Mumcu ve Cumhuriyet Aydınlarını Anma Etkinliği’ kapsamında İzmir’e gelen Edip Akbayram, Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda bir konser verdi. Binlerce Akbayram hayranı konser alanını doldurdu.
Gece, demokrasi şehidi Uğur Mumcu ve katledilen cumhuriyet aydınlarının yer aldığı sinevizyon gösterileriyle başladı. Edip Akbayram’ın seslendirdiği parçalara vatandaşlar da eşlik etti.
CHP’li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Uğur Mumcu’nun yıllar önce yaptığı bazı söylemlerde ne kadar haklı olduğunu gördüklerini söyleyerek “Bugün Uğur Mumcu’nun ne dediğini daha iyi anlıyoruz. Katledilen cumhuriyet aydınları unutturulmak isteniyor. Bizler, ne Uğur Mumcu’yu ne de devrim şehitlerimizi unutmayacağız. Onları Atatürk ilkeleri için, laiklik için, adalet için, özgürlük için unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi. Gecenin sonunda, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, sanatçıya plaket verdi.
Caner CANTÜRK / MENEMEN, () Fotoğraflı