– MELİKGAZİ  Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve kısa adı MELMEK olan Meslek Edindirme Kurslarında öğrenim gören kursiyerlerin çalışmalarından oluşan dönem sonu sergisi, düzenlenen törenle açıldı.
Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışına  Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün, Başkan Mehmet Özhaseki’nin eşi Neşe Özhaseki, Başkan Memduh Büyükkılıç’ın eşi Necmiye Büyükkıkılç, Kaymakam Erkaya Yırık’ın eşi Ayşe Yırık, kursiyerler aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Melikgazi belediyesinin faliyetlerinden övgüyle söz eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki konuşmasında ‘Atom Karınca’ olarak nitelendirdiği Memduh Büyükkılıç’ın en büyük iki özelliğinin dost canlısı ve çalışkanlığı olduğunu ifade etti.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, her alanda olduğu gibi kültür ve sanatta da referans bir belediye olduklarını hatırlatarak, “Belediye olarak eğitimin ve eğitimcinin dostu bir anlayışla hizmetlerimize devam ediyoruz. Birçok semtimizde hizmeti ayağa götürme anlayışı içerisinde tesislerimizi hayata geçiriyoruz. MELMEK kurslarımız sayesinde hem kendi kültürümüze sahip çıkıyor, hem de kurs sonunda katılımcıların almış oldukları sertifikalar sayesinde kalifiye eleman olarak iş bulmalarını imkan sağlıyoruz” dedi.
Melikgazi kaymakamı Erkaya Yırık ise yaptığı açıklamada, “Şehrimizin en büyük ilçesinde görev yapmaktan ve çalışkan özverili bir belediye başkanımız ile ilçemize hizmet etmekten büyük onur duyuyorum.dedi.
18 kurs merkezinde 24 branşta 77 kurs merkezinde bin 650 kursiyer tarafından üç aylık kurs sonunda hazırlanan ve 3 bin parçadan oluşan sergi 11-18 Şubat 2014 tarihleri arasında Melikgazi Belediyesi Kültür Müdürlüğü Sergi Salonu’nda gezilebilecek.