KAYSERİ’de Melikgazi Belediye Başkanı Ak Partili Memduh Büyükkılıç, projelerini açıklayan adaylara gönderme yaparak, “Biz ayağı yere basan projelerin peşindeyiz. Sizin büyük dediğiniz proje, sokaktaki vatandaşı hiç ilgilendirmeyebilir. Bu nedenle biz bu dönem insan odaklı ve aynı zamanda inanç turizmine yönelik projeleri hayata geçireceğiz” dedi.
Partisince yeniden adayg österilen Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimde çıkan sonuca herkesin saygı duyması gerektiğini dile getiren Büyükkılıç, partilerin adaylarına da şöyle seslendi:
"Bütün adaylar birbirine rakip. Tabiî ki eleştiriler olacaktır. Herkes birbirini kendine göre değerlendirir. Sonuç itibariyle insanların birbirinin yüzüne bakamayacağı sözler sarf etmemeleri lazım. Seçimler bittikten sonrada yan yana geleceğiz, yüz yüze bakacağız. Çünkü bu çevrede yaşıyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın."
Büyükkılıç, proje açıklama yarışına giren başkan adaylarına da "Sizin büyük dediğiniz proje sokaktaki vatandaş için önem arz etmeyebilir. Hiç ilgilendirmeyebilir. Ayağı yere basan projeler üzerinde çalışıyoruz. Herkesin büyük projesi kendine göre sorununun çözümüdür. Biz bu kapsamda, bu anlayışla insan odaklı projeleri hayata geçireceğiz. Eğitim, kültür, sosyal projelere yönelik planlamalarımız var” diye konuştu.
Yeni dönemde seçilmesi halinde inanç ve kültür turizmine yönelikte çalışmalar yapacaklarını belirten Büyükkılıç, “Germir, Tavlusun ve Gesi bölgelerimiz tarihi zenginlikleri olan bölgeler. Bu bölgelere yönelik ‘Kültür Yolu Projesi’ kapsamında çalışmalarımız olacak. Tüm inançlara saygılı bir anlayış içerisinde burada yer alan inanç merkezlerin de restorasyonunu yapacağız. Yani yeni dönemde inanç ve kültür turizmine yönelik projelerimiz olacak” dedi.

CZ(OE/ESM)