ANTALYA İl Genel Meclisi'nin şubat ayı ilk oturumunda Tünektepe Teleferik Projesi ile yapımına 2011 yılında karar verilen, ancak hayata geçirilemeyen Tünektepe paraşüt pisti konuşuldu.

Gündemin görüşülmesine geçmeden önce söz alan Meclis Başkanı Cavit Arı, Tünektepe Teleferik Projesi ile ilgili basında yer alan haberler üzerine değerlendirme yaptı. Meclisin aldığı kararlar kapsamında Antalya'ya en önemli hizmetlerden birinin kazandırılacağını ifade eden Cavit Arı, projenin yavaş ilerlediğiyle ilgili haberlerin gündeme geldiğini aktardı. Antalya açısından projenin bitirilmesinin önemli olduğunu anlatan Cavit Arı, "Gerçekten önemli bir proje. Sözleşmede belirtilen süreler içinde de tamamlanması konusunda gayret gösterilmeli. Herkese bu anlamda görev düşüyor" dedi.

VALİLİK VE THK İŞLETSİN

Meclis gündeminde Tünektepe'yi yakından ilgilendiren bir başka konu ise paraşüt pisti oldu. 2011 yılı temmuz ayında bölgeye paraşüt pisti yapılmasına ilişkin meclisin tavsiye kararı aldığı hatırlatılırken, bugüne kadar projenin neden uygulanmadığı tartışıldı. Konuyla ilgili hazırlanan komisyon raporlarında, bölgede oluşturulacak pistin Valilik ve Türk Hava Kurumu (THK) tarafından işletilmesiyle bu konuda bir yönetmelik hazırlanması gerektiği belirtildi.

İDARE GİRİŞİMDE BULUNMAMIŞ

CHP'li Meclis Üyesi Songül Başkaya, İl Özel İdaresi tarafından pistin yapılması yönünde herhangi bir girişimde bulunulmadığını ifade ederken, Antalya'daki hava sporlarına ilgiyi artırmak, turizm ve kent ekonomisine katkı sağlamak ile gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzaklaşmasına destek olmak düşüncesiyle gündeme getirilen pistle ilgili İl Özel İdaresi'nin bir an önce çalışma başlatması gerektiğini vurguladı.

BABADAĞ'DA İNCELEME YAPILDI

MHP grup sözcüsü Zeki Tunç, pist yapımına karar vermeden önce mecliste oluşturulan bir komisyonun Fethiye Babadağ'de inceleme yaptığını kaydederek, pist için THK'nın da talebi olduğunu belirtti. CHP grup sözcüsü İlhan Buğdaycı ise İl Özel İdaresi'nin 30 Mart sonrası kapatılacağını ifade ederek, Tünektepe Günübirlik Tesisi'nin devredileceği kurumun mecliste alınan bu kararları da dikkate alması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. (FOTOĞRAFLI)