ANTALYA'da Ak Parti, Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı'yı Konyaaltı'ndan belediye meclis üyesi adayı gösterdi. CHP, Konyaaltı'nda Balcı'nın karşısına Türkiye Futbol Federasyonu Antalya Bölge Müdürü Avukat Cansel Çevikol Tuncer'i çıkardı.

Antalya'da 30 Mart yerel seçimlerinde 432 belediye meclis üyesi seçilecek. Bu isimlerden 81'i Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelecek. Büyükşehir Belediye Meclisi'ne eklenecek 20 belediye başkanıyla sayı 101'e ulaşacak.

Siyasi partiler, YSK'nın belirlemiş olduğu takvim uyarınca belediye başkanlığı ve belediye meclis üyelikleri için aday listelerini bugün saat 17.00'ye kadar ilçe seçim kurullarına teslim etti. Listeler, seçim kurullarınca incelenecek. İnceleme sonucu bulunan eksiklikler, partiler tarafından en geç 20 Şubat Perşembe gününe kadar tamamlanacak.

MURATPAŞA'DA LİSTELER

Buna göre CHP'nin Ümit Uysal başkanlığında gireceği Muratpaşa seçimlerinde Büyükşehir Belediye meclisine girme şansına sahip ilk 7'si Recep Tokgöz, Songül Başkaya, Erol Özkarabekir, Ercan Merthatun, Özgür Taylant Budak, Mustafa Çetin ve Hüseyin Erşin isimlerinden oluştu. Meclis üyeliği başkanın seçilmesine bağlı olan kontenjan üyeliklerinin birinci sırasındaki isim ise CHP'nin MHP'den transferi Mustafa Reşat Oktay oldu.

Cihan Bulut'un Muratpaşa adayı olduğu Ak Parti'de ise ilk 7 sırasıyla Can Kasapoğlu, Bahadır Yantaç, Ayhan Ateş, Mustafa Küçükoğlu, İzzettin Sultanyar, Cemal Lütfü Öner ve Ayşe Barçin'den oluştu. Ak Parti'de kontenjanın birinci sırasına ise Mustafa Çakmak geldi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, DSP çatısı altında gireceği seçimlerde meclis üye listesinin kontenjan birinci sırasını Mustafa Karaman'a verdi. Listenin birinci sırasında Prof. Dr. Erdal Kulkul yer alırken Evcilmen'le birlikte CHP'den istifa eden isimler listede kendine yer buldu. Kulkul'un yanı sıra listede ilk 7 isim, Hüseyin Kazancı, Fikret Bayram, Mehmet Tosun, Mehmet Aslan, Bülent Koçnebioğulları, Aynur Ayoğlu'dan oluştu.

Cengizhan Gököz'ün Muratpaşa Belediye Başkan adayı olduğu MHP ise Muratpaşa'da eksik liste teslim etti. MHP Muratpaşa'da meclis aday listesini 20 Şubat Perşembe günü yapacağı güncellemenin ardından açıklayacak.

KEPEZ'DE LİSTELER SAVAŞI

Ak Parti Hakan Tütüncü ile gireceği Kepez seçimlerinde A Takımı'nın birinci sırasına eski Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar'ı yerleştirdi. Onu, sırasıyla Mehmet Başaran, Esat Göyük, İsmail Avşar, Ali Fidan, Hatice Sütçü, Mustafa Fatih Avşaroğlu takip etti. Ak Parti'de Tütüncü'nün kontenjan birinci sıra adayı Mesut Kocagöz oldu.

CHP, Erdal Öner'in başkanlığında sürdürdüğü seçim çalışmalarında ise listenin birinci sırasına Süleyman Acar yerleşti. Onu Antalya Barosu eski başkanlarından Zeki Durmaz takip ederken, Şahali İnce, Osman Hanedan, Eğitim-Sen eski Antalya Şube Başkanı Kadir Zeybek, Ekrem Ersoy, Erdoğan Yarbaş diğer isimler oldu. Erdal Öner'in kontenjan listesinde Büyükşehir'e taşımaya hazırlandığı isim ise birinci sırayı verdiği Hayrullah İşleyen oldu.

MHP İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, 20 Şubat Perşembe gününe kadar listede eksiklerin tamamlanması için YSK'nın tanıdığı süreyi hatırlatarak, isimlerin o tamamlamanın ardından açıklanacağını kaydetti.

KONYAALTI'NDA KİM HANGİ SIRADA

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 4'üncü dönem için girdiği seçimlerde CHP'nin birinci sırasında Sıtkı Soydal yer alırken, onu Önder Önen, Edip Kemal Bahadır, Ruhi Beşiktaş takip etti. Listenin 5'inci sırasında ise Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği eski Başkanı Mehmet Hacıarifoğlu yer aldı. Başkan Böcek'in kontenjan için değerlendirdiği isim ise Türkiye Futbol Federasyonu Antalya Bölge Müdürü Avukat Cansel Çevikol Tuncer oldu.

Ak Parti Remzi Sadi ile gireceği Konyaaltı seçimlerinde deneyimli isimlere yer verdi. Birinci sırada Konyaaltı Belediye başkan adayı olmuş bir isim Abdurrahman Yılmaz'a yer verilen listede, ikinci sırada eski İlçe Başkanı Osman Ali Eciş yerleşti. Listede sırasıyla Durali Kolpak, Gaye Doğanoğlu, Elif Erdinç İstek isimleri yer alırken, Sadi, meclis üyesi kontenjanını Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı'dan yana kullandı. (FOTOĞRAFLI)