MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde Deniz Ticaret Odası ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında ’Marmaris Deniz Turizmi Envanter Çalışması’ projesinin hibe sözleşmesi imzalandı. Marmaris Deniz Ticaret Odası (MDTO) Başkanı Hasan Mengi, projenin deniz turizminin potansiyelinin artırılması için hayata geçirildiğini kaydetti.
MDTO ile GEKA arasında ’Marmaris Deniz Turizmi Envanter Çalışması’ projesinin hibe sözleşmesi imzalandı. MDTO tarafından, GEKA'ya sunulan ve 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında destek kazananan projede sorumluluk sahasının deniz turizmi envanteri çıkarılacak. Üç ay süren proje kapsamında çıkacak döküm bilgileriyle deniz turizminde sağlıklı bir istatistik veri ortamı oluşturulacak.
TURİZM POTANSİYELİ ARTACAK
MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mengi, GEKA'dan kazandıkları desteğin çok anlamlı olduğunu söyleyerek deniz turizmine ilişkin potansiyelin ortaya çıkarılacağını kaydetti. Turistlerin tercih nedeni hakkında da bilgi veren Mengi, “Bölgemize gelmelerinin nedeni sahip olduğumuz kıyı şeridi ve deniz turizmi olanaklarıdır. Bu nedenle gerçekçi bir şekilde kapsamı yeni tanımlanmış olan bu sektör için yürütülecek bir envanter çalışması, deniz turizminin gelişimi için hayati önemdedir. Bu doğrultuda Güney Ege Bölgesi bakımından düşünüldüğünde Marmaris, Datça, Ula ve Köyceğiz'in turizm potansiyelini arttırmada ve deniz turizmine yönelik stratejilerin geliştirilmesinde bu envanter çalışması, önemli bir eksikliği gidermiş olacak” dedi.
Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS, ()
FOTOĞRAF