MARMARİS Çukurovalılar Derneği, düzenlediği ilk tanışma toplantısında Marmaris’te yaşayan 150 Çukurovalıyı biraraya getirdi.
Marmaris’te yaşayan Adana, Tarsus, Mersin ve Osmaniyeliler, Kervansaray Restaurant’ta düzenledikleri toplantıda, birbirleriyle tanışma fırsatı buldu. Derneğin Kurucu Başkanı Galip Afşar, “Burada olmamızda en büyük paya sahip Marmaris İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Cihan'a teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. Kendisinin bizi birbirimize bağlanmamızda oynadığı rol için ayrıca şükranlarımızı sunarız” dedi.
Amaçlarının Marmaris'te yaşayan Çukurovalıları biraraya getirerek sosyal etki sağlamak olduğunu vurgulayan Afşar, ekonomik birliktelik ve paylaşımın gerçekleşmesini sağlamak istediklerini kaydetti. Afşar, “Biz Çukurovalılar olarak, asla bir tabela ya da lokal derneği olmayacağız. Hedefimiz ihtiyacı olan vatandaşlarımıza kaynak oluşturmak ve Marmaris’te ailelerin biraraya gelebileceği, dayanışma sağlayacağı, Çukurovalılar denilince gurur duyulanacağı bir geniş aile olmak” diye konuştu.
Murat Cihan da sosyal dayanışmanın hep istenilmesine karşın bir türlü sağlanamadığını dile getirerek, “İlk başta ümitsizdim ama kısa zamanda Marmaris’te yaşayan hemşerilerim bir kartopuyla çıkılan yolda artık bir çığa dönüşmüş” dedi.
Toplantıda 100’ü aşkın üye başvurusu yapılırken Galip Afşar başkanlığında oluşturulan kurucu yönetim kurulu kamuoyuna tanıtıldı.
MARMARİS, ()
FOTOĞRAF