Mardin kökenli psikolog Nasır Türk, 30 yağlı boya eserini Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat merkezi’nde İzmirli sanatseverlerin beğenisine sundu.
Mardin’in taşevlerini, sokaklarını, kiliselerini, kapılarını, eşeklerini atlarını, görkemli binalarını ve dar sokaklarını merdivenlerini resmeden Nasır Türk, ilk kişisel sergisini Adana’da açtı. İkinci sergisini de 30 eseriyle İzmirlilerle buluşturan, aynı zamanda Mardin’de özel bir eğitim kurumunda psikolojik danışmanlık görevi yapan Türk “İnsanın doğup büyüdüğü kent yaşamdan bir parçadır. Orada ki güzellikleri sanatseverlerle paylaşmak istedim. İzmir’in tarihi sanata açık. Tarihi bir kent olan bu şehir sanatsever ve entelektüel bir insan olan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan gibi bir başkana sahip. Kendisine bu imkanı bana verdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Serginin açılışını yapan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise Mardin’e övgüler yağdırarak “Türkiye’nin birçok yerine gitme, gezme fırsatı buldum. Fakat Mardin bende kalıcı eserler bıraktı. Tarihi yapıya sahip olan bir kentimiz. Burada ki eserler de, sevdiğim önem verdiğim bir kültürün yansıması. “Mardin konuşabilse’ demeye gerek yok Mardin konuşuyor zaten. Nasır Türk’e eserlerini bizlerle buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum” dedi.
İZMİR ()
foto