MANİSA’nin tek kadın belediye başkan adayı İşçi Partili (İP) 25 yaşındaki Ezgi Daryürek oldu. Ezgi Daryürek’in Şehzadeler İlçesi Belediye Başkan Adayı olduğu açıklandı.
Manisa’nın İP’li belediye başkan adayları Sultan Kafe’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda kamuoyuna tanıtıldı. İP Manisa İl Başkanı Erdem Özdemir konuşmasında, yerel seçimlerde CHP ile ittifak konusunda kandırıldıklarını dile getirdi. Özdemir, “Yaklaşık bir aydır yerel seçimlerde ittifak konusunda hem CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel ile hem de partinin İl Başkanı Cahit Kaplan’la görüşmeler yaptık. İttifak yapabileceklerini söylediler. 12 Şubat’a kadar ittifak konusunda kesin görüşlerini belirteceklerini belittiler. Ancak 14 Şubat’ta ittifak olmayacağını açıkladılar. İttifak konusunda bizi kandırdılar. Amaçları partimizi seçim dışına itmekti. Ama buna başaramadılar. Kimsenin kirli oyunlarına alet olmayacağız. İşçi Partisi kendi belediye başkan adaylarını çıkaracak güçtedir” dedi.
Özdemir İP’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak emekli öğretmen Mustafa Gökdemir, Yunusemre İlçe Belediye Başkan adayı olarak İsmail Ersan Demir, Şehzadeler İlçe Belediye Başkan Adayı olarak Ezgi Daryürek, Akhisar İlçe Belediye Başkan Adayı olarak esnaf Erol Ergül, Soma İlçe Belediye Başkan Adayı olarak Hüseyin Türkoğlu’nu belirlediklerini söyledi.
Şehzadeler İlçe Belediye Başkan Adayı Celal Bayar Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Mezunu Ezgi Daryürek, yerel yönetimlerde kadının artık söz sahibi olma zamanın geldiğini ve bu nedenle aday olduğunu açıkladı.
İlker KILIÇASLAN / MANİSA,()
FOTOĞRAF