MANİSALI kamyoncular artan akaryakıt fiyatları ve girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini ileri sürüp, tepki gösterdi.
Manisa Kamyoncular Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fahrettin Baru kamyoncuların çok zor durumda olduğunu açıkladı. İl genelindeki 2 bin 500 kamyoncu esnafının iflas etme eşiğinde olduğunu dile getiren Baru, akaryakıt fiyatlarına isyan etti. Baru, “Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar yüksek akaryakıt fiyatı yok. Devlet ÖTV’den, KDV’den para kazanıyor. Bizler, zararla kontak kapatıyoruz. Sektörde, hiçbir ilerleme yok. Devlet her gün bir belge çıkarıyor. 10 kalem gider oldu, gelir yok. Para kazanamıyoruz zarar ediyoruz” dedi.
“5 AYDIR KONTAK AÇMAYAN VAR”
Boçağın kemiğe dayandığını belirten Baru, “Devlet, kene gibi ensemize yapıştı, sadece mazottan para kazanıyor. Kamyonu esnafı iş yapamaz, evine ekmek götüremez hale geldi. Birçok kamyoncu esnafı 5 aydan beri kontak açmadı. Bunların hepsinin altında TIR ve kamyon var. Yeter artık” diye konuştu.
Kamyonlarını valliğe teslim etme aşamasına geldiklerini de belirten Baru, “Alsın devlet bu araçları, bu şartlar altında çalıştırabiliyorsa çalıştırsın. “Biz bu işin içinden çıkamıyoruz ey devlet, buyur sen çık' diyeceğiz. Bizi de asgari ücretle çalıştırsın. Şimdi bizler asgari ücret bile kazanamıyoruz. Böyle zor durumdayız” diye konuştu.
KAMYONCU ANAHTARINI GÖSTERDİ
İş olmadığı için zamanlarını kooperatif bahçesinde geçiren şoförler ise kamyonlarının anahtarlarını gösterip, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin kendilerini iş verip, koruyup, kollaması gerektiğini söyledi.
Nermin UÇTU / MANİSA, () Fotoğraflı