Manisa’da FATİH Projesi kapsamında Fen Lisesi’nde düzenlenen tablet dağıtım töreniyle il genelindeki bin 424 dokuzuncu sınıf öğrencisi tabletlerine kavuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen FATİH Projesi ile öğrenciler tablet bilgisayarla buluştu. Fen lisesinde düzenlenen tablet dağıtım törenine Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Partili Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy katıldı. FATİH Projesi ile okulların teknolojiyle buluştuğunu dile getiren Mustafa Altınsoy, il genelinde 1424 öğrenciye tablet bilgisayar verdiklerini kaydetti. 2013 yılında Akhisar’da 850 tablet dağıtıldığını hatırlatan Altınsoy, “11 okulumuza daha tablet bilgisayar veriyoruz. 1424 öğrenciye ve 338 öğretmene bugün tablet bilgisayarlarını teslim ettik” dedi. Altınsoy Mart ayı sonuna kadar 10 bin 450 tablet bilgisayarı öğrenci ve öğretmenlerle buluşturacaklarını dile getirdi.
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş da tablet bilgisayarların önemli olduğunu ancak öğrencilerin kağıt ve kalemden uzaklaşmamasını istedi. Konuşmaların ardından Fen Lisesi’ndeki 148 öğrenci ve 27 öğretmene tablet bilgisayarları dağıtıldı.
Nermin UÇTU/MANİSA ()
(FOTOĞRAFLI)