MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ve Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, halk sağlığı alanında işbirliği yapmak için protokol imzaladı. Üniversite ve valiliğin protokolüye Şehzadeler İlçesi’nde halk sağlığı eğitim araştırma bölgesi oluşturulduğu belirtildi.
Manisa Valiliği’nde düzenlenen protokol törenine Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, CBÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Eser ve üniversite yetkilileri katıldı. Üniversite ve valiliğin protokolüye Şehzadeler İlçesi’nde halk sağlığı eğitim araştırma bölgesi oluşturulduğunu açıklayan Vali Abdurrahman Savaş, halk sağlığı konusunda valilik ve CBÜ’nün bilimsel çalışmalar yapacağını açıkladı.
CBÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Eser de “Şehzadeler Halk Sağlığı Eğitim Araştırma Bölgesi'nde ortak faaliyet göstereceğiz. Sağlık Bakanlığı ile gerçek bir güç birliği söz konusu olacak. Üniversitenin katkısı ile halk sağlığı alanındaki çalışmalar bilimsel bir temele dayanacak. Daha kaliteli sağlık uzmanı yetiştirilmesinde de öncü olacağız” dedi.