MANİSA Belediyesi, büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından sancıların azaltılması ve sorunsuz idare için ilçe belediyelerin katılımıyla toplantı düzenledi.
Manisa Belediyesi İmar, Plan ve Şehircilik Müdürlüğü, Kültür Sitesi Belediye Meclis Salonu’nda ilçe belediyelerden gelen teknik temsilcilerle bir araya gelerek, Büyükşehir Kanunu’nun 7. Maddesi ve büyükşehir belediyelerinin yetki alanları ile ilgili bilgilendirme yaptı.
İlçe belediyelerinin eksiksiz olarak katılım gösterdiği toplantıya MHP’li Manisa Belediyesi Başkan yardımcıları Türkan Taş Köroğlu ve Taner İçöz katıldı. Toplantının moderatörlüğü Başkan Yardımcısı Türkan Taş Köroğlu üstlenirken, sunumu Manisa Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü gerçekleştirdi.
Manisa Belediye Başkan yardımcısı Türkan Taş Köroğlu, büyükşehir belediyesinin yetki alanındaki mahalleleri ilçe merkezine bağlayan yol, meydan, bulvar, cadde ve ana yolların yapımı konusunda bilgi verdi. Büyükşehir belediyesinin bu yolların temizliği ve karla mücadele çalışmalarını yürüttüğünü kaydeden Köroğlu, “Kentsel tasarım projelerine uygun olarak bu yerlere cephesi bulunan yapılara ilişkin yükümlülükler koymak; ilan ve reklam asılacak yerleri ve bunların şekil ve ebadını belirlemek; meydan, bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlerini gerçekleştirmek büyükşehir belediyelerine ait” dedi.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()
Fotoğraf