MANİSA İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Manisa’nın 780 köyünün ihtiyaçlarında kullanılmak üzere toplamda 5 milyon liralık nakit yardımı yapılmasına karar verdiklerini söyledi.
Manisa İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı toplantılarının ikinci gününde AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı, Manisa’ya bağlı 780 köyün ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 5 milyon liralık nakit yardımı yapılmasına yönelik önerge verdi. Önerge İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz tarafından okunarak oy birliği ile kabul edildi.
Başkan Solmaz, hizmetlerin gitmesinde karar mercii olan İl Genel Meclisi’nin ve alınan kararları hayata geçiren İl Özel İdaresi’nin Manisa’nın her yerinde izi olduğunu savundu. Solmaz, “Bugün hangi köy, belde veya ilçeye gitseniz mutlaka hizmetlerimizi görürsünüz. Milletimize hizmet etme noktasında çıktığımız bu yolda Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte 30 Mart tarihinde İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaremiz kapanıyor. Her ay yaptığımız toplantılarımızda özellikle de oy birliği ile aldığımız kararlarla bu güne kadar alnımızın akıyla hizmet etmeye çalıştık ve alnımızın akıyla da teslim etmek istiyoruz. Her toplantımızda olduğu gibi bugün yapılan toplantımızda da 780 köyümüze eşit ve adeletli bir şekilde dağıtılmak üzere, milletvekillerimizin gönderdiği 2 milyon 500 bin lira dahil toplamda 5 milyon liralık nakit yardımı yapılmasını kararlaştırdık” dedi.
Başkan Solmaz, 5 milyon lira paranın, Manisa’ya bağlı 780 köyün ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 15 ilçeye bağlı köylerde yapımına başlanan yarım kalan veya yapılması köyün yararına olan köy alt yapı ve köy hizmetlerinde kullanılacağını ifade etti. 2014 yılı bütçesinde bulunan kilit parke taşı, köy yardımı ve oyun grubu ödenekleriyle ilgili bilgi veren Solmaz, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından yapılmak üzere İlçe Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nin hesaplarına aktarılmasına karar verildiğini vurguladı.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()
Fotoğraflı