MANİSA’da 2013 yılında uygulanan toplam 3 milyar 742 milyon lira maliyetindeki 522 kamu yatırım projesinden 234’ü tamamlandı. İzmir ile Manisa’yı birbirine bağlayan Sabuncubeli Tüneli’ndeki tüp tünel çalışmaları ise 2016 yılında bitirilecek.
Manisa İl Koordinasyon Kurulu’nun 2014 yılı ilk toplantısı İl Genel Meclisi Salonu’nda Vali Abdurrahman Savaş’ın başkanlığında yapıldı. İlgili yatırımcı kuruluşların katıldığı toplantıda 2013 yılında il genelinde yapılan yatırımların son durumları değerlendirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Savaş, 2013 yılında il genelinde 522 kamu yatırım projesinin uygulandığını ve projelerin toplam maliyetinin 3 milyar 742 milyon lira olduğunu söyledi. Vali Savaş, projelerin 234’ünün tamamlandığı, 207’sinin devam ettiği, 40’ının ihale aşamasına getirildiği ve 41 projeye ise henüz başlanmadığını söyledi.
Karayolları İzmir Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ise, Sabuncubeli Tüneli’nin İzmir kısmında çalışmaların hızla devam ettiğini ve Manisa kısmındaki tüp tünellerin delme çalışmalarını şubat ayı içinde başlanacağını açıkladı.
SABUNCUBELİ TÜP TÜNELİ 2016’DA BİTECEK
Karayolları İzmir Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Manisa genelinde Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün toplam 1 milyar 300 milyon tutarında toplam 24 projenin bulunduğunu, projelerin 3’ünün bittiğini, 15’nin devam ettiğini ve 6 projeye ise başlanamadığını söyledi.
Sabuncubeli Tüneli hakkında da katılımcılara bilgi veren Uraloğlu, tünelin İzmir kısmındaki tüplerde delme çalışmalarının devam ettiğini ve Manisa kısmındaki tüp tünellerde önümüzdeki şubat ayında delme çalışmalarına başlanacağını söyledi. Tüp tünelin İzmir- Manisa arasında çift taraflı gidiş gelişi kolaylaştıracağını belirten Uraloğlu, projenin 2016 yılında tamamlanacağını söyleyerek “Tünelin İzmir sol tarafında delme çalışmaları 694 metreye ulaştı. Sağ tüpte ise 650 metreye ulaşıldı. Tünelin Manisa kısmındaki tüplerde delme çalışmalarına heyelan olması sebebiyle başlayamadık. Ancak bu sorunu da fore kazıklarla çözüme kavuşturduk. Şubat ayı içinde tünelin Manisa kısmındaki tüplerde de delme çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.
Toplantıda söz alan TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay ise, Manisa il genelinde toplam 16 projelerinin olduğunu ve proje maliyetinin 93 milyon 272 bin lira tutarında olduğunu kaydetti.
Toplantının geri kalan kısmında yatırımcı kuruluşlar il genelinde yapımı devam eden ve 2014 yılında başlanması hedeflenen yatırımlar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
İlker KILIÇASLAN / MANİSA, () FOTOĞRAFLI