MANİSA Valisi Abdurrahman Savaş’ın eşi Hafize Savaş, yardıma muhtaç kişilere ulaşmak ve toplumsal duyarlılığı arttırmak için yürüttüğü projede, 2 ayda 1779 iyilik elçisine ulaşıldı. Hafize Savaş, bundan sonraki hedeflerinin ev kadınlarını meslek sahibi yapmak olduğunu söyledi.
Manisa’da ’Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’ sağlık çalışanlarına tanıtıldı. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ın eşi Hafize Savaş tarafından yürütülen proje kentte yardımlaşma duygusunu kazandırmak ve yardım elçisi insanlar oluşturmak için başlatıldı. Hafize Savaş, gönül elçileri projesinin ilk ayağında koruyucu aile için bilgilendirme toplantıları yaptıklarını belirterek, 50 kimsesiz çocuğun koruyucu ailelere kavuştuğunu açıkladı. Sağlık kuruluşları, okullar ve dini kurum çalışanlarının eğitildiğini belirten Savaş, kentteki gönüllü sayısının 2 ayda 1779’a ulaştığını açıkladı. Savaş, “Birbirine yardım eden, kimsesiz insanları koruyan bir kent oluşturmak için çalışıyoruz. Herkes iyilik yapmak için gönül elçisi olabilir” dedi.
KADINLAR MESLEK SAHİBİ OLACAK
Gönül elçileri projesinde çalışmayan ve okuyamayan ev kadınlarının da unutulmadığını dile getiren Hafize Savaş, eğitimİ yarım kalmış kadınları açık meslek liselerine yönlendireceklerini ifade etti. 14 Şubat tarihine kadar kadınlar için mesleki eğitim kayıtlarının devam edeceğini belirten Savaş, “Örgün eğitimin dışında kalmış kadınlarımıza ikinci bir şans vereceğiz. Mesleki açık öğretim lisesine kayıt olan ve bitiren kadınların iş yaşamına atılmaları için hep birlikte ön ayak olacağız” diye konuştu.
Nermin UÇTU/MANİSA,()
FOTOĞRAFLI