MANİSA Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, 87 bin 469 mükelleften toplam 1 milyar 300 milyon lira vergi alacaklarını olduğunu açıkladı.
Manisa’da, 25’inci Vergi Haftası kutlama etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Törene Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan’ın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Manisa Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Sadık İrier ile vergi dairesi çalışanları katıldı. Törende konuşan Yılmaz Çakan, verginin devlet için hayati bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Çakan, “Eğer vergi olmazsa devlet vatandaşının en temel gereksinimlerini dahi karşılamakta güçlük çeken bir kurum haline dönüşür. Bu nedenle mükelleflerimiz beyan ettiği ve ödediği vergiyi bir mali yük olarak görmemelidir” dedi.
Manisa Vergi Dairesi Başkanı Çakan ile beraberindekiler daha sonra Vali Abdurrahman Savaş’ı makamında ziyaret etti. Vali Savaş’a üzerinde vergi dairesinin ambleminin bulunduğu radyo hediye eden Çakan, 87 bin 469 mükelleften 2013 yılı sonu itibariyle toplam 1 milyar 300 milyon lira vergi alacaklarının olduğunu dile getirerek “Bunun 950 milyonu asıl alacağımız, 400 milyonu gecikme zammı. Ayrıca vergi barışı çerçevesinde 400 milyon lirayı tahsil ettik” dedi.
Vali Savaş da bilinçli vergi sisteminin oturtulması için gelecek nesillerin vergi konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
İlker KILIÇASLAN / MANİSA, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF