MANİSA’da Türk Kadınlar Konseyi’nin katkısı ile tarihi Manisa bezi, giyim sektörüne açıldı. Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Mübeccel Kafkaslı, Manisa bezinden hac-umre kıyafetleri ve erkek gömlekleri ürettiklerini belirterek, giyim sektöründe marka olmak için çalıştıklarını dile getirdi.
Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Manisa bezi sergisi Kültür Sitesi Fuayesi’nde açıldı. Tarihi Manisa bezinden yapılan şal, hac, umre kıyafetleri ve giyim eşyalarının yer aldığı serginin açılışına Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, eşi Hafize Savaş, Tugay Komutanı Yavuz Ekrem Arslan ile eşi Hacer Arslan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve Kadın Konseyi üyesi kadınlar katıldı.
Manisa bezinin giyim sektörüne açılması için çalışma başlattıklarını açıklayan Kadınlar Konseyi Başkanı Mübeccel Kafkaslı, 200 kadına kurs vererek üretim yaptıklarını dile getirdi. Kafkaslı, “Manisa bezinden üretilen şal, hac umre kıyafetlerinin satışına başladık. Biz artık tarihte kalmış bu ünlü kumaşın giyim sektöründe olmasını istiyoruz. Bunun için çalışmalara start verdik” dedi. Manisa bezinden erkek gömleklerinin de üretildiğini ifade eden Kafkaslı, giyim sektöründe iyi bir yere geleceklerini söyledi.
Sergiden elde edilen gelirin öğrencilere ve yardıma muhtaç kadınlara verileceğini dile getiren Kafkaslı, serginin 7 gün boyunca açık kalacağını belirterek Manisalıları sergiyi gezmeye davet etti.
Nermin UÇTU / MANİSA, ()
FOTOĞRAFLI