MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü Programı' kapsamında Manavgat'ta ilkokullarda öğrencilere süt dağıtımı yapıldı. Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Okul Sütü Programı’ kapsamında eğitim öğretim yılının ikinci döneminin ilk gününde öğrencilere süt dağıtımına başladı. Yunus Emre İlkokulu'nda düzenlenen süt dağıtım törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Okul Müdürü Salih Şen Özyürek, okul aile birliği üyeleri katıldı. Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, "İlçemizde eğitim öğretimde ikinci yarıyılımız sorunsuz bir şekilde başladı. Bütün öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

İkinci dönemde okul sütü projesinin başladığı hatırlatan Kılıç, "Çocukların dengeli ve sağlıklı beslenmesi için ulusal bir program olan ‘Okul Sütü Programı’ kapsamında haftada 3 gün ana okulları dahil 82 ilkokulumuzda 14 bin 390 öğrencimize süt dağıtılacak. Bu uygulama ikinci yarıyılın bitimine kadar sürecek" dedi.

Süt programının çocuklarımızın sağlığı ve düzenli beslenmesi için katkı sağlayacağına inandığını anlatan Kılıç, "Türkiye’de kişi başı yıllık süt tüketimi 24 litre. Bu rakam İtalya’da 63 litre, İngiltere’de 100 litre, Finlandiya’da ise 163 litredir. Bu program öğrencilerimize küçük yaşlarda süt tüketimine alıştırmayı amaçlamaktır. Süt tüketimi özellikle çocuklarımızın gelişimi açısından için büyük önem taşıyor" dedi. Konuşmaların ardından öğrencilere süt dağıtıldı. (FOTOĞRAFLI)