MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde, geleneksel olarak düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek açık deniz kış yüzme maratonunun ana temasının bu yıl yanan ormanlar olacağı bildirildi.
Datça Kaymakamlığı, belediyesi ve Muğla Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi’nin öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 15 Şubat Cumartesi günü ilçe merkezindeki Kumluk Plajı’ndan başlayacak yüzme maratonuna şuana kadar 165 sporcunun kayıt yaptırdığı açıklandı.
Organizasyon komitesi adına açıklama yapan Levent Özberk, maratonun her yıl farklı bir tema üzerine düzenlendiğini belirterek, “Bu yıl 8’incisini düzenleyeceğimiz maratonumuzun ana teması, Datça’nın yanan ormanları olacak. Orman yangınlarına dikkat çekmek istiyoruz. Emecik Köyü sırtlarında geçen yıl yanan ormanlık alandaki ağaçlandırma sahasına, Datça Orman İşletme Şefliği işbirliğiyle, maratona katılacak her yüzücünün adına bir fidan dikeceğiz” dedi.
Öte yandan, Türkiye’de kış aylarında yapılan ilk ve tek açık deniz kış yüzme maratonu olan etkinliğe kısa bir süre kala antrenmanlara ağırlık veren yüzücüler, sıcaklığı 17 derece olan denizde bol bol kulaç atıp, yarışlara hazırlandı. İki ayrı kategoride düzenlenecek maratonda, Kumluk Plajı ile Fener Adası arasındaki beş kilometrelik parkurda genç rakipleri ile yarışacak olan 67 yaşındaki Necati Sağır, “önemli olan kazanmak değil, maratonu bitirmek. Datça denizi kış aylarında da yüzme sporu için elverişli. Maratona katılmak üzere şuana kadar 165 sporcu kaydını yaptırdı” dedi.
Mehmet ÇİL/DATÇA,()
foto