MANİSA’nın Kula İlçesi’nde yapımı devam eden Germiyanoğlu Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nde 2014 yılının ekim ayında eğitime başlanacak.
Manisa İl Özel İdaresi tarafından 2 milyon 807 TL’ye ihale edilen Germiyanoğlu Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi inşaatı devam ediyor. Manisa’nın ikinci turizm lisesi olarak Kula’ya yapılan okul 3 katlı ve 24 derslikli olarak inşa ediliyor.
AK Parti’li Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, gelişen teknoloji ile birlikte, her sektörde olduğu gibi turizm sektöründe de ihtiyaçların sürekli değişim gösterdiğini kaydetti. Sürekli gelişen turizm sektörünün daha da ileri giderek, gündemde kalabilmesi için, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün de yetiştirilmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Aşkın, “Bu nitelikli insan gücünü yetiştiren birimlerden birisi ve en önemlisi de Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleridir. İstenilen düzeyde ve kalitede personelin yetiştirilebilmesi ise ancak kaliteli bir turizm eğitimiyle olacak. İlçemizin de turizmde ulusal ve uluslararası rekabete dahil olmasıyla gençlerimizin bu sektörde istihdam edilebilmeleri için bu okulun yapımı kararlaştırıldı. Turizm kenti olma yolunda ilerleyen Avrupa Unesco Jeopark Ağı tarafından dünyanın 99’uncu Avrupa’nın 58’inci Türkiye’nin ise ilk jeoparkı olarak ilan edilen Kula’nın tarihi ve kültürel mirasına eğitim ile katkı sağlanacak” dedi.
6 bin 500 metrekare alana sahip olacak olan okul inşaatının 2014 yılı ekim ayı içerisinde bitirileceği bildirildi.
Hasan YİĞEN / KULA, ()
FOTOĞRAF