AK Parti’li Kula Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Selim Aşkın, Manisa’nın Kula İlçesi’ndeki seçim bürosunda partililer ile biraraya geldi. Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan seçim bürosunda partililere seslenen Aşkın, birlik, beraberlik mesajı verdi.
AK Parti’li Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın yaklaşan yerel seçimlere ilçeye bağlı 60 mahallede hazırlandıklarını söyleyerek “Yüzlerce yıldır beraber yaşadık, düğünde de cenazede de beraber olduk. Gönlümüzden geçen barış içerisinde bir yarışın yapılması ve kimsenin kırgınlık yaşamadan karşılıklı hoşgörü ve anlayış içerisinde bu seçimi geçirmesi” dedi.
Yıllardır siyasetin içerisinde olduğunu kaydeden Aşkın, 1994 yılındaki seçimlerde 28 yaşında Türkiye’nin en genç belediye başkanı ünvanını kazandığını dile getirdi. Ankara ile el ele çalışarak ilçenin alt yapı problemlerini çözdüklerini belirten Başkan Aşkın, turizmde marka kent olmayı hedeflediklerini söyleyerek “2015-2020 yıllarına gelindiğinde ilçemizi jeoparkı, tarihi evleri, el sanatları, termal, inanç ve doğa turizmi ile Tüm Türkiye’nin cazibe merkezi yapmaya söz veriyorum. Bu güne kadar dik durduk, hiç diklenmedik kişilerle hiç kavgamız olmadı. Kişisel itilaflarımız hiçbir zaman aklımızın, nefsimizin önüne geçmedi” dedi
KULA’YA YAPTIKLARINI ANLATTI
Kula’ya 5 yıl içerisinde 5 lise, 2 öğrenci yurdu ve bölgenin en büyük kent ormanlarından bir tanesinin yapıldığını açıklayan Başkan Selim Aşkın, yüzme havuzu ve sosyal tesislerin de hizmete açıldığını hatırlattı. Bölgenin en büyük mesire alanına sahip olduklarını belirten Aşkın, “İçme suyu arıtma tesisi yapıldı. 50 yıldır tamamlanamayan dere ıslah çalışmaları tamamlandı. Elektrik kabloları ana merkezde komple yer altına alındı. Atık su arıtma tesisi yapıldı. Bölgenin en büyük spor komplekslerinden bir tanesine başlandı, sentetik futbol sahası hizmete girdi. Kapalı spor salonunda gençlik merkezimizi açtık. İlçemize hizmetler etmeye devam edeceğiz” dedi.
Türkiye’nin en büyük külliyesinin proje aşamasında olduğunu dile getiren Aşkın, Manisa’nın en büyük Yunus Emre kent meydanının ilçeye kazandırılacağını dile getirdi. Kula’nın gerekli alt yapının sağlanması halinde önümüzdeki 3 yıl içerisinde 2 milyonu aşkın turisti ağırlayabileceğini ifade eden Aşkın, “Bu ilçeyi çok seviyorum. Demirciler’de büyüdüm, demirci Aşık Mehmet’in oğluyum. Her zaman şunu savundum, 52 köyü 2 beldesi ve merkezi ile bu ilçe tek vücut, tek yürektir. Ben bu ilçede yaşayan 50 bin kişinin belediye başkanlığını yaptım ve yapmaya da yeniden talibim” dedi.
Hasan YİĞEN / MANİSA, ()
FOTOĞRAF