KONAK Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi, gazeteci-yazar Tufan Atakişi’nin yeni kitabının tanıtım ve imza gününe ev sahipliği yaptı.
Yazar Tufan Atakişi, “Kralın İzmir Günleri' adlı kitabını okurlarıyla buluşturdu. Yunan kralının (Kral Konstantin) Karşıyaka İplikçizade Köşkü’nde geçen günlerinin geniş çaplı bir araştırma sonucu anlatıldığı ilk ve tek kitabı olduğunu belirten Atakişi “İplikçizade Köşkü’nün tarihini araştırırken, Yunanlıların bile zamanında rest çektiği, ülkelerini terk etmek zorunda kaldığı, dönemin krallarından Konstantin’in bu köşkte kaldığını ortaya çıkardım. Bizler Kral Konstantin’i aslında çok yanlış tanımışız. Kitabı okuyunca anlayacaksınız. Çok sevdiğim, değerli arkadaşım Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan bu kitabımın tanıtımında da destek verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Kralın İzmir Günleri' kitap tanıtımında Konak Belediye Başkan yardımcısı Serpil Güngör de çocukluk arkadaşı Tufan Atakişi’yi yalnız bırakmadı. Güngör “Tufan Atakişi çok eski bir arkadaşımdır. Başarılı bir gazeteci aynı zamanda yazardır. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.
FOTOĞRAF