ANTALYA'nın Serik İlçesi Aşağıoba Köyü'nde faaliyetlerini sürdüren kum ve çakıl ocağının içme suyuna zarar verdiğini belirten köylüler, eylem yaptı.

Aşağıoba Köyü'nde 2006 yılından beri faaliyet gösteren kum ve çakıl ocağının çalışma alanının dışına çıktığını iddia eden köylüler, yetkililerin önlem almasını istedi. Firmanın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan kiraladığı alanın dışına çıktığını ve bunun sonunda içme sularının kirlendiğini iddia eden köylüler, bölgede toplanarak tepki gösterdi. Kum ocağının Merkez ve Kargıcak mahallelerinin arasında faaliyetlerini sürdürdüğünü vurgulayan köy sakinlerinden Güler Filiz Demirtaş, içme suyuna çamur karıştığını söyledi.

RUHSAT ALANININ DIŞINA ÇIKTILAR

Eyleme katılan İbrahim Bulut ise "Biz taş ocağına karşı değiliz. Ancak gürültüsü ve tozu ciddi şekilde rahatsızlık veriyor. Son olarak içme suyumuza çamur karışıyor. Musluklardan bulanık su akıyor. Firmanın başka bir yerde çalışmasını istiyoruz" dedi. Köy sakinlerinden Mehmet Akın ise "Artık uyku düzenimiz bozuldu. Çevreye zarar vermeye başladı. Ruhsat alanında dışında ormanlık alana kadar girdiler. Yani kendilerine ait olmayan yerde çalışma yapıyorlar. Yetkililere sesleniyoruz, bize yardımcı olsunlar" dedi. (FOTOĞRAFLI)