ANKARA Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Şereflikoçhisar'da Kaymakamlık toplantı salonunda 'Koruyucu Aile, Gönül Elçileri, Kadının Meslek Eğitimlerinin Sağlanması ve Aile Eğitim Programları' hakkında bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Fatih Koçar, Kadın Hizmetleri Şube Müdürü Samiye Korkmaz, Aile ve Sosyal Hizmetleri Şube Müdürü Dilruba Turhan, Şereflikoçhisar'dan ise Kaymakam Erol Karaömeroğlu eşi Filiz Karaömeroğlu, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Gezer ve eşi Hülya Gezer, kamu kurum ve kuruluşun temsilcilerinin eşleri katıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Erol Karaömeroğlu, "2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kapsamında hazırlanan Gönül Elçileri Projesi, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla 81 ilimizde hayata geçirildi.
İlçemizde bugüne kadar açık Meslek liselerine devam eden bayan öğrenci sayısı 37, Halk Eğitim'de meslek edindirme kurslarında 106 bayanımız devam etmektedir. Bugüne kadar Halk Eğitim'de bin 208 bayanımız mesleki edindirme kurslarında mezun olmuştur" dedi.

İl Müdür Yardımcısı Fatih Koçar ise kısa konuşmasından sonra Gönül Elçileri konusu sırasıyla Samiye Korkmaz ve Dilruba Turhan 'Gönüllülük nedir?, Gönül elçisi kimdir?, Gönül Elçisi kimler için çalışır?, Gönül elçisi olmak için ne yapmak gerekir?' gibi konuları slayt gösterisi eşliğinde aktardı.