TÜRK Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi, tarafından Korkuteli'nde düzenlenen kan bağışı kampanyası kapsamında 123 ünite kan toplandı.
Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi tarafından Korkuteli'nde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanyanın 2 gün sürdüğünü belirten Kan Merkezi'nde görevli Dr. Veysi Aldemir, halkın yoğun ilgi gösterdiğini, 123 ünite kan bağışlandığını vurguladı. Sağlık problemi bulunmayan tüm vatandaşları kan vermeye davet eden Dr. Aldemir, “Kan grubu zor bulunan vatandaşların aynı kan grubunu taşıyan ve acil kan ihtiyacı olanlara yardımcı olabilmesi için kan bağışına önem verilmesini istiyoruz. Ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi herkesi gönüllü kan bağışçısı olmak için Türk Kızılayı'na kan vermeye çağırıyoruz" dedi.
KAN VERMENİN FAYDALARI
Kan vermenin faydaları hakkında da bilgi veren Dr. Veysi Aldemir, “Kan vermek kemik iliğinin yağlanmasını önleyip kan yapımını canlı tutmakta, verilen kanın yerine yeni kan hücreleri geldiği için insan kendini dinç ve canlı hissetmektedir. Bunun yanında kandaki yağ oranının düşürülmesi, kalp krizi ihtimalinin azaltılması, baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkı sağlamaktadır" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)