KONYALILAR Dernekleri Birliği Federasyonu'nca (KONFED), Antalya'da Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde 'Konya Kültür ve Sanat Gecesi' düzenlendi.

Gece, siyasi partilerin, belediye başkan adaylarının ilgi odağı oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ardından CHP Kepez Belediye Başkanı Adayı Erdal Öner, CHP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Ümit Uysal, CHP İl Başkanı Devrim Kök, Mustafa Yaylalı ve Bozkır Kaşık Ekibi'nin sergilediği 'kaşık' oyun havası eşliğinde salona girdi. MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik, MHP İl Başkanı Osman Çetin, Ak Parti Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Cihan Bulut da Konyalıların son konukları oldu.

BİR OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR

KONFED Başkanı Mehmet Aydoğan, sevginin ve hoşgörünün başkentinin Konya olduğunu vurguladı. Ülkemizin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini hatırlatan Aydoğan, Antalya'ya Mevlana'nın, Yunus Emre'nin dilinden konuşmaya geldiklerini ifade etti. Aydoğan, "Bugünlerde, bir olmaya, birleşmeye ihtiyacımız var" dedi, Sivil toplum kuruluşlarının, hemşeri derneklerinin önemi üzerinde durdu.

BİZE AYRILIK, GAYRILIK YAKIŞMAZ

Başkan Mustafa Akaydın da Antalya'nın çok kültürlü bir şehir olduğunu, son iki yıldır değişik kültürleri temsil eden hemşeri derneklerinin de katkısıyla 'Anadolu Kültürleri Festivali' düzenlediklerini, yörelerin kültürlerini, örf, adet ve geleneklerini, folklorlarını, yemeklerini yaşattıklarını anlattı. Akaydın, "Türkiye'nin neresinden gelirsek gelelim, aynı potanın içinde özgür karakterimizi, geleneğimizi, göreneğimizi ihmal etmeden, dostça, kardeşçe yaşamalıyız. Anadolu insanına ayrılık, gayrilik yakışmaz. 'Ne mutlu Türküm' diyen herkes, bu toprakların asil insanlarıdır. Seçim yarışının da kardeşçe, dostluk içinde geçmesini arzuluyorum" dedi.

ŞENLİK GİBİ GECE

Konuşmaların ardından Mustafa Yaylalı Bozkır Kaşık Ekibi, Konya yöresine ait oyun havalarını sergiledi. Âşık Kazanoğlu da Konyalıları selamlayan türküsünü seslendirdi. Konyalı sanatçı Niyazi Coşkun, ardından da Şefika sahne aldı. Konya'nın ödüllü 'Grup Kaşıks' ekibini oluşturan gençler, kaşık şovlarıyla tüm dikkatleri üzerlerinde topladı. Sanatçı Sami Çelik, okuduğu şarkılarla Konyalıları neşelendirdi, kaşık oyun havasıyla da coşturdu. Sanatçılar Kezban Nazlı, Niyazi Coşkun, Konya yöresine ait türküleri, şarkıları hemşerileriyle paylaştı. Antalyalı şair Abdullah Şanal da şiirlerinden bir demet sundu. (FOTOĞRAFLI)