İZMİR’de, yaklaşık 8 yıldır kardiyoloji alanında hastalarına hizmet veren Özel Konak Kardiyoloji Dal Merkezi, 15 Şubat’tan itibaren, halka açık ücretsiz eğitim seminerleri düzenleyecek. Dört hafta sürecek seminerlerde kalp hastalıkları ve tansiyon hakkında halk bilinçlendirilecek.
Özel Konak Kardiyoloji Dal Merkezi, 15 Şubat Cumartesi günü “Tansiyon Hakkında Doğru Bildiğimiz Yanlışlar', 22 Şubat Cumartesi günü “Tansiyonda Stres Kontrolü', 1 Mart Cumartesi günü “Kalp Hastalıkları', 8 Mart Cumartesi günü “Kalp Hastalıkları İle İlgili Soru ve Cevaplar' konu başlıkları altında seminer düzenleyecçek. Seminerlerin hepsi 14.00’te başlayacak ve bir saat sürecek. Seminerlerin ardından saat 16.00’da tansiyon ölçülmesi ile ilgili uygulamalı eğitim verilecek.
Organizasyon Komite Başkanı Füsun Toptancı, halka açık seminer düzenleme fikrinin hastalarından geldiğini söyledi. Toptancı “İşimizi düzgün ve seviyeli yaptığımızdan dolayı hasta portföyümüzde oldukça geniş. İzmir içi ve çevresinden hastalarımız kontrol amaçlı sürekli merkezimize gelmektedir. Gelen hastalarımızda sürekli aynı ekibi karşılarında görünce kendilerini evinde gibi hissediyorlar. Hastalarımız bize böyle bir teklifle geldi. Bizde buna karar verdik ve Prof. Dr. Nurselen Toygar, Uzm. Dr. Cüneyt Tuğrul, Uzm M. Fatih Toptancı ve Uzm. Dr. Semih Yunus eşliğinde bir program düzenledik. Hastalarımız da çok olumlu tepkiler verdiler. Eğitimlerimiz 4 hafta sürecek” dedi.
Düzenlenecek seminerler hakkında bilgiler veren Toptancı, “İlk eğitimimiz tansiyon ile ilgili olacak. Tansiyon hakkında doğru bilinen yanlışları halkımızla paylaşacağız. İkinci eğitimimiz tansiyonda stres kontrolü hakkında olacak. Üçüncü eğitimimizde hastalarımızı kalp hastalıkları hakkında bilgilendireceğiz ve son eğitimimizi ise kalp hastalıkları ile ilgili hastaların soracakları sorulara ayıracağız” diye konuştu.
Dört hafta sürecek olan eğitim seminerlerine katılmak isteyenlerin her bir eğitimden önce 445 67 67 numaralı telefonu arayarak kayıt yaptırarak seminerlere katılabileceklerini belirten Toptancı, seminerler sonunda katılımcılara belge verileceğini söyledi. Toptancı “Bir seminere katılan kişi kayıt yaptırdığı takdirde diğer seminere de katılabilir. Her hafta farklı konu işleyeceğimizden dolayı böyle bir kısıtlamamız yok. Seminerlerimize herkes katılabilir. Kalp ve tansiyon hastası olma şartımız yok. Düzenleyeceğimiz eğitim seminerlerimiz dal merkezimizde gerçekleştirilecek” diye konuştu.
FOTOĞRAF