MANİSA’nın Soma ilçesinde kömür tüketiminden kaynaklanan hava kirliliğinin önüne geçmek amacıyla hayata geçirilen Bölge Isıtma Sistemi projesinde 6. grup sıcak su borularının montajı yapılmaya başlandı. Proje tamamlandığında Soma’nın tamamı sıcak suyla ısınma modeline kavuşacak.
Soma Belediyesi ve Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (SEAŞ) işbirliğiyle, ilçe sakinlerinin kışı sıcak bir ortamda geçirmelerini sağlayacak Bölge Isıtma Sistemi faaliyete geçirildi. SEAŞ’ın atık sularının borular kanalıyla ısınma amaçlı kullanılması için çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda son olarak 5’inci grubun ardından tam kapasiteyle sıcak suyu tüm Soma’ya ulaştırmak istediklerini belirten AK Parti’li Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, projeye verdikleri önemin altını çizdi. Soma’yı bir kömür kenti olarak niteleyen Başkan Ergene, olumsuz hava koşulları ve oluşan kötü kokuya dikkat çekti. Isınma amacıyla yakılan kömürün kokuya sebep olduğunu aktaran Ergene, “Biz bu kötü havadan Soma’mızı kurtarmak için bu projeyi uyguladık. Kentimizin bazı bölümlerine sıcak su vererek ısınmalarını sağladık. Vatandaşlarımızın tamamı bu projeden memnun. Enerjiyi üreten bölümlerden 6’ncı grubun sıcak su borularının döşenmesi sonucunda daha çok abonemizin faydalanması sağlanacak. Talep edenler gerekli evraklarını tamamladıktan sonra sıcak sularına kavuşacak” dedi.
SEAŞ çalışanlarının özveriyle çalışarak bu projeyi en kısa zamanda tamamlayacaklarını bildiren SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, Somalıları pis havadan ve kömür kokusundan kurtarmak için çabaladıklarını söyledi. Serifoğlu, “İlk çalışmamız 5’inci grup üzerinde oldu. 6’ncı grubun da malzemeleri geldi ve çalışmaları başlattık. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra tam kapasiteyle sıcak suyu tüm Soma’ya vereceğiz” dedi.
Şevket YILMAZ / SOMA, ()
FOTOĞRAF