ANTALYA'da CHP İl Başkanı Devrim Kök, Muratpaşa Belediye Başkan adaylığı için tek engel olan Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 1 Aralık 2013 günü mesai bitimine kadar istifa etme şartını 29 Kasım'da il başkanlığından ayrılarak aştığını açıkladı, fakat partinin karar defterinden çıkan belgeye göre 23 Ocak tarihli il yönetim kurulu toplantısına başkanlık eden Kök, Demre İlçe Başkanı Zühra Doğan'ı görevden alan karara imza attı.

Antalya'da CHP'nin Muratpaşa Belediye Başkan Adayı sancısı sürüyor. 15 yıllık belediye başkanı Süleyman Evcilmen'in pazar günü toplanan Parti Meclisi tarafından aday yapılmayarak yerine İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen'in aday gösterilmesiyle başlayan süreçte yeni perde açıldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı olduğu iddiasıyla İl Başkanı Devrim Kök ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın başkanlığında salı günü devam eden yeni aday bulma sürecinden İl Başkanı Kök çıktı. Kök ve CHP'nin Parti Meclisi'nce onaylanmış adayı Sultan Yeğen, salı günü akşam saatlerinde Ankara'ya gitti.

İkili Ankara yolundayken Antalya'da CHP'nin Muratpaşa Belediye Başkan adayının Kök olarak Genel Merkez nezdinde de kabul edildiği haberi geldi. Kök, olayın en sıcak dakikalarında henüz resmi bildirim olmadığını, ancak duyumların bu yönde olduğunu açıkladı. İl Başkanı Kök, YSK'nın siyasi partilerinin yönetim kurulları üyelerine yönelik 1 Aralık günü mesai bitimine kadar istifa etme şartının kendisi için geçerli olmadığını, Genel Merkez'in olasılıklar dahilinde kullanmak için zaten 29 Kasım günü istifa ettiğini söyledi. Kök, istifa ettiği günden bu yana Antalya'da CHP'nin il başkanının Nuri Cengiz olduğunu bildirdi.

KARAR DEFTERİNDEKİ O BELGE

Fakat CHP Antalya İl Örgütü'nün karar defterinden çıkan bir belge, 'şok' etkisi yarattı. İl Yönetim Kurulu üyelerinin talebi doğrultusunda parti karar defterinin İl Sekreteri Gülsüm Kurupınar'dan fotokopiyle çoğaltılmış kopyası alındı. 29 Kasım gününden itibaren her yönetim kurulu toplantısı tek tek incelendi. Demre İlçe Başkanı Zühra Doğan'ın görevden alındığı 44 karar sıra nolu evrakta, Devrim Kök imzası çıktı.

23 Ocak tarihli kararda, İl Yönetim Kurulu toplantısına Devrim Kök'ün başkanlık ettiği belirtiliyor. İki sayfalık kararın her sayfasında da Kök'ün imzası bulunduğu iddia edilirken, söz konusu İl Yönetim Kurulu kararı, Antalya'dan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Merkez Yürütme Kurulu üyelerine de fakslandı. (FOTOĞRAFLI)