Torbalı’nın Subaşı, Çaybaşı, Yazıbaşı ve Ayrancılar mahallelerini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu kentin dağında, ovasında 10 yıldır tek başımıza, göğsümü gere gere dolaşıyoruz, yine dolaşacağız. Çünkü biz çiğ et yemedik” diye konuştu.
Torbalı’nın daha önce belde olan Subaşı, Çaybaşı, Yazıbaşı ve Ayrancılar mahallelerini ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, hem dert ve öneri dinledi hem de yeni dönemde vereceği hizmetleri anlattı. Göreve geldiğinden bu yana klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra İzmir’de yerelde kalkınmayı hedeflediklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Amacımız, bu kentte başta gençlerimiz olmak üzere herkesin lokmasını büyütmek. 10 yıldır hiçbir ayrım yapmadan, herkese aynı nazardan bakarak çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyona da değinen Başkan Kocaoğlu, mahkeme sürecinin hala devam ettiğini hatırlattı. 397 yılla yargılandıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Yok yere operasyona tabi olduk. 300 arkadaşımız poliste ifade verdi, 130 arkadaşımızın mahkemesi devam ediyor. Bize Adalet Bakanı “bu işi hallet’ diye telefon etmedi, bizi kimse korumadı; tam tersi hepsi üstümüze geldiler. Ama biz bütün bunlara rağmen, namusumuzla, şerefimizle, itibarımızla dimdik ayaktayız. Bizi polis, savcı, hakim değil İzmirli hemşehrilerimiz korudu. Adliyeye 50 bin kişi boşu boşuna koşmadı. Doğru sarsılır ama asla devrilmez. Doğrunun kalesi yıkılmaz. Biz bu kentin dağında, ovasında 10 yıldır tek başımıza göğsümü gere gere dolaşıyoruz, yine dolaşacağız. Çünkü biz çiğ et yemedik” diye konuştu.
Bütün ilçe belediye başkan adaylarının kesinleşmesinden sonra hep birlikte bir taahhütname imzalayacaklarını yineleyen Başkan Kocaoğlu, köy tüzel kişiliklerinin, beldesi kapanacak beldelerin mallarını da böylece koruma altına alacaklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, her yaz olduğu gibi bu yaz aylarında da arazi yollarını asfaltlayarak ürün kalitesinin bozulmasını önleyeceklerini ve böylece köylünün emeğine sahip çıkacaklarını kaydetti.
İZMİR ()
foto