BAYRAKLI Nafiz Gürman Mahallesi Kapalı Pazaryeri’nin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tansaş Et Entegre Tesisi’nin kapatılması konusunda, “Hadi Belediye’ye gareziniz var, anladık. Peki bu 4 milyon İzmirliye de gareziniz var mı? Onu bir söyleyin” diyerek tepki gösterdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı Belediyesi tarafından yaptırılan Bayraklı Nafiz Gürman Kapalı Pazaryeri’nin açılış törenine katıldı. İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven ve Mustafa Moroğlu'nun da katıldığı açılış töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Tansaş Et Entegre Tesisleri’ndeki tavrından dolayı hükümete tepki gösterdi. “Hadi belediyeye gareziniz var, anladık da vatandaşa da mı gareziniz var?” diye soran Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu:
“Buca Kaynaklar’daki Et Entegre Tesisleri, Tansaş İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne aitken Tansaş tarafından yapılmış ve 2013'te 15 yıllık sözleşmesi bitmiş. Büyükşehir Belediyesi'ne geçiyordu, ama dava açtılar. “Tansaş’ı satmışsınız, kira alıyorsunuz. Burasının arsası Milli Emlak’ın, biz bunu istiyoruz’ dediler. Biz de “Satın alalım’ dedik. 6.5 milyon TL değer biçtik. Tahtalı Havzası’nda başka hiçbir şey yapılamayacak alanda... “6.5 milyon lira verelim, gelin bu işi bağlayalım’ dedik. Ama onlar 27.5 milyon TL istedi. Biz de, “Alın kardeşim, bağışlıyoruz’ dedik. Aldılar ve kapattılar. Şu anda o tesis çürüyor. Şu anda et kesecek yer yok İzmir’de. Hadi Belediye’ye gareziniz var; Tansaş’a, Migros’a da gareziniz var, anladık. Peki bu 4 milyon İzmirliye de gareziniz var mı? Onu bir söylesenize! Bu tesis milletin malı, bu tesis milletin serveti değil mi? Niye kapatıp orada çürütüyorsunuz?”
Başkan Kocaoğlu töreni izleyen vatandaşlara da seslenerek, “Oy kullanmak, sizin en kutsal vatandaşlık göreviniz. Kime oy verecekseniz verin ama mutlaka kimi namuslu biliyorsanız, tanıyorsanız ona verin” dedi.
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da konuşmasında hükümete eleştiride bulunarak, “Türkiye'nin bütün topraklarını satmaya çalışan bir iktidara karşı mücadele ediyoruz. “İzmir'in mallarını haraç mezat satmak - sattırmak istemiyorsanız çıkın halkın önünde açıklayın’ dedik. Açıklamamakta direniyorlar” dedi.
Törene evsahipliği yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise ilçede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kent içindeki alanları kentli için değerlendirdiklerini vurgulayan Hasan Karabağ, “Onlar pazaryerlerini, yeşil alanları satıyor, ağaçları kesip kaçak yapı yapıyor, denizi doldurup ’marina yapacağım’ deyip alışveriş merkezi yaparak ona buna peşkeş çekmek istiyor. Biz Büyükşehirimizle beraber İzmirimizi daha yeşil, daha yaşanır hale getirmek istiyoruz. Aradaki fark bu! Onlar yeşil alanları, pazaryerlerini satmayı düşünüyor. Biz insanlarımıza yaşanır kent yapmak istiyoruz. Biz ayakkabı kutularını doldurmakla meşgul değiliz. İzmir'i teslim etmeyeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından Nafiz Gürman Mahalle Muhtarı Ali Aydın, Başkan Hasan Karabağ ve Aziz Kocaoğlu'na hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verdi. Törene katılanlar, toplu halte kurdele kesiminin ardından kapalı pazaryerini gezdi. Pazaryerinde 126 metrekare idari bina, 1265 metrekare otopark, 2 bin 354 metrekare pazaryeri kullanım alanı bulunuyor. Pazaryerinde her cumartesi günü 169 pazarcı tezgah açabilecek.
FOTOĞRAF