KOCAOĞLU BORNOVA ADAYI ATİLLA’YA DESTEK! SINDIR’A TEŞEKKÜR ETTİ ATİLLA’NIN ELİ HAVAYA KALDIRDI! İLK SEÇİM BÜROSUNU ATİLLA AÇTI CHP’nin 30 Mart Yerel Seçimlerinde Bornova Belediye Başkan adayı Bornova Belediye Meclis üyesi Olgun Atilla, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP il Başkanı Ali Engin ve CHP’li milletvekillerinin katıldığı tanıtım töreniyle seçim startını verdi. Kocaoğlu,“Sındır’dan 5 yıllık hizmetleri için teşekkürlerimi kabul etmesini rica ediyorum. Bu bayrak yarışı, Önümüzedik 5 yılı Olgun Atilla ile
Bornova Meydanı’nda yapılan, kalabalık bir partilinin katılım gösterdiği törene Olgun Atilla, Aziz Kocaoğlu, Ali Engin’in yanı sıra CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alattin Yüksel, Hülya Güven de katıldı. Tören öncesi “İzmir Aziz’dir Aziz kalacak” sloganları atıldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasını başında BornOva Meydanı’nın kendisine şans getirdiğini söyledi. 2004 yılında Bornovalıların kendisini belediye başkanı seçtiğini, daha sonra ise İzmir Büyükşehir Belediya Başkanı olduğunu belirten Kocaoğlu “Siyaset partini yüceltmek için yapılır. Siyaset para kazanmak için yapılmaz. Siyaset eşi dostu hısmı akrabayı zengin etmek için yapılmaz. İnsana hizmet için yapılır. 10 yıllık belediye başkanlığı sürecinde Bornovalı hemşehrimi yere baktırmadın, hata yapmadım. Ayrım yapmadım. Adaletten ayrılmadım. Hep mazlumun, hep mağdurun, halkın yanında oldum. Bu bayrağı ölünceye kadar da aynı ilkelerle yaşamımı sürdüreceğim. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’a selamlarımı iletiyorum. Beş yıl hizmet etti. Teşekkürlerimin kabulüne rica ediyorum. Beş yılı da Bornovalıların desteğiyle Olgun Atilla ile birlikte götüreceğiz. Bu bir bayrak yarışı. Genel Merkez, parti organları bir karar veriyor” dedi. Kocaoğlu, Bornova’da artık adaylık tartışmalarının bitmesi gerektiğini söyledi.
Kocaoğlu, AK Parti’ye yönelik yaptığı konuşmada ise “Öyle bir fark atacağız ki, 30 ilçe ve İzmir Büyükşehir Beleiyesi’ni kazanacağımız gibi değil İzmir’de Türkiye’de tutunamayacaklar. Bunların hakkından İzmirli gelir. Bunların hakkından Hasan Tahsin’in torunları gelir. Bunların hakkından Ulu önder, laiklik, demokrasi, cumhuriyete inananlar gelir. Bunların hakkından İzmir, İzmir’in, İzmirlinin duruşu gelir. Bunun için sandıklar açılıncaya kadar çalışmalıyız” dedi.
ENGİN: “BAŞKA PARTİYE GİDENLERE OY VERMEYİN”
CHP İl Başkanı Ali Engin de 5 yıllık katkılarından ötürü Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’a teşekkür ederek konuşmasına başladı. Engin, Bornovalı Aziz Kocaoğlu’nun tarihi rekorla yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçileceğini belirtti. Oyların birlemesi gerektiğini belirten Engin, oybirliğiyle Olgun Atilla’ya, Aziz Kocaoğlu’na oy verilmesini istedi. Aday gösterilmediği için başka partilere gidenlere oy verilmemesi çağrısı yapan Engin, “Koltuk için, kendileri için başka partilere gidiyorlar. CHP’den aday adayı oluyor. Aday gösterilmeyince başka partiye gidiyor. Bu kişileri affetmiyorum. Sizlere havale ediyorum” dedi. Engin Kocaoğlu ve Atilla’yı yüzde 65 oyla belediye başkanı seçileceğini inandığını söyledi.
YOL GÖSTERECEK BÜYÜKLER BELLİ
CHP Bornova Belediye Başkan adayı Olgun Atilla ise konuşmasında özellikle Gezi Parkı ve adalet vurgusu yaptı. Gezi Parkı’ndan dayatmaya karşı boyun eğen siyaset anlayışının bittiğini anladıklarını belirten Atilla, yapılacak mücadelelerin kahrını çekmeye hazır olduğunu söyledi. Atilla, Kocaoğlu’nun da Büyükşehir Belediyesi davası sürecinde sık sık söylediği, “Aç kalabilirsiniz, susuz kalabilirsiniz ama adaletsiz asla yaşamazsınız” sözüne inandıklarını ve inanmaya devam edeceklerini belirtti.
Yerel seçimlerde gençler olarak ön saflarda yerlerini aldıklarını belirten Atilla, “İzmir’de bize yol gösterecek, bizlere destek olacak büyüklerimiz de belli. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İl Başkanı Ali Engin ve CHP milletvekilleri ”dedi. Bornova’ya bugüne kadar yaptıkları katkılardan dolayı Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve eski başkan Sırrı Aydoğan başta olmak üzere tüm hizmet eden başkanlara teşekkür eden Atilla,”Bornova bizim evimiz dedik, hizmet için yola koyulduk” dedi.
Törende konuşmaların ardında Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkan adayı Olgun Atilla’nın elini havaya kaldırdı. CHP milletvekili Mustafa Moroğlu’nun da katılığı seronomiye partililer alkışlarla destek verdi. Kocaoğlu ve Atilla, Bornova’daki ilk seçim bürosunun da açılışını yaptı.
Utku BOLULU İZMİR ()
foto