İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart’tan sonra Büyükşehir hizmet sınırlarına bağlanacak Bergama ziyaretinde, CHP İlçe Başkanlığı önünde toplananlara balkondan seslendi. Kocaoğlu, “Hiçbir kişisel menfaat olmadan, etnik köken, hemşehri ilişkisi, din ve mezhep ayrımı yapmadan, kimseyi ayırmadan çalışıyoruz. 1 liralık devlet malını, belediye malını özelleştirmek adına satmadık, tüketmedik, miras yemedik. Köylünün malı da köylüde kalacak. Bunlar yandaşlara, akrabalara ham yaptırılmayacak” dedi.
CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama’da, sevgi gösterileriyle karşılandı. Kendisini görebilmek için uzun süre bekleyen kalabalığa CHP İlçe Başkanlığı’nın balkonundan seslenen Başkan Kocaoğlu’na Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Dikili Belediye Başkanı Yusuf Altıparmak ve İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci de eşlik etti. Yeni yerel yönetimler yasası ile 30 Mart’tan sonra Bakırçay Havzası’ndaki Bergama, Dikili ve Kınık ilçelerinin de Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahi olacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “30 Mart’tan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aynı zamanda Bakırçay’ın da belediye başkanı olacak. Sizlerin seçeceği belediye meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görev yapacak” diye konuştu.
Geçen dönem Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan 10 ilçede yapılanlardan katbekat fazlasını bu seçimden sonra bağlanacak 9 ilçede de yapacaklarını ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:
“Henüz resmen bize bağlanmamasına rağmen biz bu ilçelerde çalışmaya başladık. Bütün arazi yollarını asfaltlayacağız. 365 gün boyunca tozsuz, çamursuz, traktörlerinizle, özel arabalarınızla arazi yollarına gidip çalışabileceksiniz. Bergama Belediyesi’nin büyük projelerine de katkı veriyoruz. Önemli projelerinden birine yüzde 80 oranında maddi destek kararını Meclis’ten geçirdik. 10 Şubat’ta temel atacağız. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç 5 yıldır çok başarılı bir şekilde hizmet veriyor.”
Başkan Aziz Kocaoğlu, ülkenin, toplumun değer yargılarına sahip çıkarak, “en yüce değer insandır’ anlayışıyla çalıştıklarını belirterek “Hiçbir kişisel menfaat olmadan, etnik köken, hemşehri ilişkisi, din ve mezhep ayrımı yapmadan, hiçbir insanımızı ayırmadan çalışıyoruz” diye konuştu.
“DOĞRUNUN KALESİ YIKILMAZ”
Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Her türlü baskılara, operasyonlara rağmen, çok şükür namusumuzla, şerefimizle, itibarımızla dimdik ayaktayız. Doğrunun kalesi yıkılmaz, doğru sallanır ama devrilmez. 2011 yılında bize yapılan operasyon, Türkiye Cumhuriyeti’nde kimseye yapılmadı. Oradan da yüzümüzün akıyla çıktık. Bayan mesai arkadaşlarımız Bergama Cezaevi’nde yatarken, her Pazartesi günü mesaiye burada onları ziyaret ederek başladım. 22 ay yatan arkadaşımız oldu. 300 arkadaşımız sorgudan geçirildi. 130 arkadaşımıza dava açıldı. Bir delikli kuruş yolsuzluk bulamadılar, suistimal bulamadılar.”
“HAM YAPTIRILMAYACAK”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart’tan sonra kapatılacak İzmir İl Özel İdaresi’nin mallarının yerel servet olduğunu belirterek, “Bu servet İzmirlinin refahı için kullanılmalıdır. Biz 1 liralık devlet malını, belediye malını özelleştirmek adına satmadık, tüketmedik, miras yemedik. Yatırım yapmak için 941 milyon liralık kamulaştırma yaptık. Mal satmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne İl Özel İdaresi’nin malları verilirse, bunlar İzmir’in malı olarak kalacaktır. Eğer verilmezse, nasıl Karayolları arazisi satılmaya kalkıldıysa, bunlar da satılacaktır” dedi. Belediye Başkanı Kocaoğlu, 30 Mart’tan sonra mahalleye dönüşecek köy tüzel kişiliklerinin malları konusunda ciddi endişeler yaşandığını da hatırlattı. Başkan Kocaoğlu, ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından, partisinin 30 ilçe adayıyla birlikte bir taahhütname imzalayacaklarını açıklayarak “Köylünün malı köylüde kalacak. Bunlar yandaşlara, akrabalara ham yaptırılmayacak” diye konuştu.
KÖYLERE MÜJDE
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, daha sonra Bergama Ziraat Odası’nda çiftçiler ve bazı muhtarlarla bir araya geldi. Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları’nın ilçedeki tarım kesimi adına yönelttiği soruları yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, mahalleye dönüşecek köy tüzel kişiliklerinin mallarına el koymayacaklarını, sadece köylüye hizmet için çaba harcayacaklarını yineledi. Bayındır’da çiçekçilik, Tire’de süt kooperatiflerine sağlanan desteklerin Bergama ve yeni bağlanacak ilçelerde de sürdürüleceğini ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Biz kimseye bir şeyleri dayatmak durumunda değiliz. Her köyde kendine has, dirlik düzeni sağlayacak yöntemleri sizler bulacaksınız. Kooperatiflerden ürün alarak destek olmak gibi uygulamaları, oralardan ihalesiz ürün alabildiğimiz için hayata geçirebiliyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, en çok kullanılan yollardan başlayarak 114 köyün tamamının arazi yollarının asfaltlanacağı müjdesini verdi ve “Bizim çiftçiye yapacağımız en büyük hizmet budur” diye konuştu.
Minibüslerin Kentkart sistemine dahil olmasıyla birlikte Bergama’da ulaşımın kolaylaşacağını ve daha ekonomik bir hale geleceğini belirten Başkan Kocaoğlu, İZBAN’ın en kısa sürede Bergama’ya ulaştırılması için çaba harcayacaklarını, TCDD yönetiminin de onay vermesi halinde en geç 3 yıl içinde projenin gerçekleştirilebileceğini söyledi.
Başkan Aziz Kocaoğlu, programının sonunda Bergama esnafını da ziyaret etti. Başkan Kocaoğlu, Arasta ve Kapalı Çarşı’da esnafla bir araya geldi.
FOTOĞRAF