İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balçova’da seçim ofisi açılışında Ak Parti’nin “Oyu ver hizmeti al” anlayışla hareket ettiğini söyledi. Kocaoğlu,“Bu tehdit, bu abanın altında sopa gösterme başka vilayetlerde oy getirebilir. Burası İzmir. İzmir’de sökmez” dedi.
Balçova’da gerçekleştirilen açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın yanı sıra, CHP İl Başkanı Ali Engin ve İl Yöneticileri, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve Mehmet Ali Susam, CHP PM ve YDK Üyeleri, CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pektaş, CHP Eski Milletvekili Ahmet Ersin, CHP İlçe Başkanı Ayfer Eryılmaz, belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda partili ile Balçova halkı katılım gösterdi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, meclis üyelerinin halka tanıtıldığı törende yaptığı konuşmada Balçova’da Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile birlikte on yılı geride bıraktıklarını, insana hizmet için çalıştıklarını söyledi. Kocaoğlu Göztepe Stadı’nı engellemek için jeotermal kazı izni verdiklerinin iddia edildiğini belirterek “Bizim böyle bir izin verme yetkimiz yok. Bu izni veren İl Özel İdaresi’dir. Bu işin bir tarafı, belediyeyi suçlamak için yapılan bir manipülasyondur. Burada ikimizin ortak olduğu bir Jeotermal A.Ş. var. Kasasında 14 milyon TL nakit para var. Siz bu kenti düşünüyorsanız, bu konuda uzman olmuş şirket dururken, uzman kadro dururken, Türkiye’deki jeotermal sahaları içerisinde en verimli yönetilen termal sahaları Balçova ve Narlıdere iken, sondaj iznini niye başkasına veriyorsunuz? Ne için, amacın ne, hedefin ne? İşin bir çamur atma tarafı, bir de bu rant tarafı var” dedi.
İnciraltı’nın planlanması için Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay’ın iyiniyetle uğraştığnı ancak Ak Parti Hükümeti’ni aşamadığını belirten Kocaoğlu “2020 EXPO için burayı bir sağlık konsepti ile planlayalım dedim. Burayı sağlık üssü yapalım dedim. Ses yok. CHP belediyeleri ile rant paylaşamayacaklarına göre, ipe un seriyorlar. Ben buradan bunu anlıyorum” dedi. 2014 yılında üç ayrı seçimin startının verileceğini vurgulayan Kocaoğlu, “Yerel seçimlerde ilk sınavı vereceğiz. Bu bizim için bir adalet sınavı, insanlık sınavı, çoluğumuzu, çocuğumuzu koruma, geleceğimizi koruma sınavıdır. Oradan aldığımız güçle Cumhurbaşkanı’nı ve hükümeti seçeceğiz. 17 Aralık’tan sonrasını hepimiz biliyoruz. Bundan kurtulmanın yolu bellidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için, İzmirliler için, 2014 yılını kurtuluş yılını ilan etmenin ilk ayağı 30 Mart yerel seçimlerdir” dedi.
AK Parti adayı Binali Yıldırım başta olmak üzere İzmirle ilgili söylenen sözlere yanıt veren Kocaoğlu “Siz İzmir’e gavur dediniz mi? Siz İzmir’e irfanı eksik dediniz mi? Ey aday siz İzmir’in vekili olmaktan hicap duyuyorum dediniz mi? Siz sayın Başbakan İzmir Binali Yıldırım’a AKP’ye muhtaç dediniz mi? İzmir’de oy alabilmesi için o Başbakan İzmir’den özür dilemek zorundadır. Bir yol turmuşlar, diyorlar ki; “Oyu ver, hizmeti al. Oy vermezsen hizmet yok” diyorlar. Bu tehdit, bu abanın altında sopa gösterme başka vilayetlerde oy getirebilir. Burası İzmir. İzmir’de sökmez” dedi.
MOROĞLU BALÇOVA’DA YÜZDE 75 OY HEDEFİ KOYDU
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise Balçova’ya 5 yıl daha hizmet etmek istediğini söyledi. CHP İl Başkanı Ali Engin yaptığı konuşmada oyları bölmeme çağrısı yaptı. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise, Balçova’da hedeflerinin oy oranlarını yüzde 69’dan yüzde 75’e çıkartmak olduğunu açıkladı.
İZMİR ()
foto