CHP İl Başkanlığı’nın düzenlediği koordinasyon toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hedeflerinin sadece seçim kazanmak olmadığını vurgulayarak, “Türkiye’yi sarsacak bir sonuçla, seçimi farkla almamız gerekiyor. Hedefimiz oy oranımızı ikiye katlayıp gereğini yapmak; ilklerin kenti İzmir’den Türkiye’ye mesaj vermektir” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir adayı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, parti yöneticileri, belediye başkanları ve belediye başkan adaylarının yer aldığı koordinasyon toplantısına katıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart seçimlerinde hedeflerinin, AK Parti ile aralarındaki farkı ikiye katlamak olduğunu söyledi. Yaptıkları araştırmalarda bu hedefi yakaladıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “Üç puan aşağı iner yukarı çıkar büyük konuşmamak lazım. Hedefimiz ikiye katlayıp gereğini yapmaktır. Eğer bu hükümetten Türkiye kurtulacaksa ki, er ya da geç mutlaka kurtulmalıdır, bu görev Türkiye’nin en aydınlık insanlarının yaşadığı kentte bize düşmektedir. Amacımız bu seçimlerde sadece İzmir’i almak değil, fark yaparak Türkiye’ye mesaj vermek, Cumhuriyet Hak Partisi’nin iktidara yürüyüşünü buradan başlatmaktır” dedi.
“SİLKELE BAŞKAN DÜŞECEKLER”
Bayındır’da vatandaşların attığı “Silkele Başkan düşecekler” sloganına da gönderme yapan Başkan Kocaoğlu, “Evet silkelemeliyiz. Yüzümüzün akıyla 30 Mart akşamı zaferi birlikte kutlarız. Hiçbir fire vermeden 30 ilçede CHP’nin bayrağını sallandırırız” dedi.
Yoğun bir dönemden geçtiklerini belirten CHP İl Başkanı Ali Engin ise partinin hedefine ve değişim süreçlerine uygun iki kadın adayın bu seçimlerde aday gösterilmesinden mutluluk duyduğunu kaydederek, “Önümüzdeki seçim dönemlerinde kadın sayısının artmasını diliyorum. 14 belediye başkan adayı arkadaşımızın yarıdan çoğunun genç olması, bizim için ayrı bir sevinç kaynağı” diye konuştu. Yeni başkan adaylarının tercih edilmesinin kesinlikle tasfiye olarak algılanmaması gerektiğini söyleyen Engin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Seçilmeyen arkadaşlarımız üzülebilir. Ama hepimiz fedakarlık yaptık. Özveride bulunduk. Özveride bulunmaya devam etmeliyiz. Hiçbirimizin siyasi beklentisi, ülkemizin yararının üstünde değildir. 14 başkan adayının değişmesi toplumun, partililerin, Türkiye’nin İzmir’in yeni ihtiyaçları doğrultusunda bir değişimdir” dedi.
(AÖ)
FOTOĞRAF