BAĞYURDU Organize Sanayi Bölgesi sanayicileriyle buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmirliler Ankara’ya gittiğinde işini bitirip hemen dönüyor. Orada kalıp lobi yapmıyor. Çünkü lobi yapmasını, istemesini bilmiyor. Çünkü İzmir, kendi göbeğini kendi kesiyor” diye konuştu.
İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’ndeki Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nin (BAYOSB) düzenlediği toplantıda sanayicilerle bir araya gelen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sorunları ve istekleri dinleyip soruları cevapladı. Toplantıya, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, CHP’li Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, EGEKONİDER Başkanı Fettah Güventürk ile BAYOSB müteşebbis heyet üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’in teşvik sorununa dikkat çekerek, “İzmir dışında 4 verip sadece bir alarak kalkınmasını sürdüren başka kent varsa, oturup tartışalım. Yakın illerle aramızda yatırım maliyetinin yüzde 25’ine varan bir teşvik farkı var. İZBAN’ın açılışına katılan Sayın Başbakan’dan o tarihte üç şey istemiştim. Bunlardan ilki, teşvik indirimlerinin eşitlenmesi; hiç olmuyorsa bizim yatırım yaptığımız OSB’ler belirli bir doluluk oranına ulaşıncaya kadar eşitlenmesiydi. Söyledik nazara alınmadı ama alınacak. İzmir gittikçe güçleniyor ve büyüyor” dedi.
İzmirlinin en büyük sorunun lobi yapmasını bilmemesi olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, “İzmirliler Ankara’ya gittiğinde işini bitirip hemen dönüyor. Orada kalıp lobi yapmıyor. Lobi yapmasını ve istemesini bilmiyor. İstememek kötü bir şey değil! Kendi göbeğimizi kendimiz kestiğimiz için lobi yapmasını, istemesini bilmiyoruz; böyle bir yapımız yok. Bunu görenlerin bize eşit ve adil davranması gerekiyor” diye konuştu.
DESTEĞE TEŞEKKÜR
Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, “Tam kapasite ile faaliyete geçildiğinde 10 bin kişi istihdam edilecek bölgemizdeki derenin temizliği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatıyla yapıldı. Yardımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, desteğinin devamını bekliyoruz” diye konuştu.
Kemalpaşa’da sanayi ve tarımın birlikte gelişmeye devam ettiğini beliren Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı da, “Her bir fabrika bir kaledir” sözüyle hareket eden sanayicileri kutladığını söyledi. 5 ay önce Gökçeada’dan gelerek göreve başlayan Kaymakam Taşbilek de, “Kemalpaşa’da bireysel ve kurumsal kahramanlık hikayelerine tanıklık etmek beni duygulandırıyor. Bu ülkenin kalkınmasına büyük katkı sağlıyorlar. 2 organize sanayi bölgemiz var. Kemalpaşa OSB yüzde 100 kapasiteye ulaştığında 50 bin kişiye istihdam sağlayacak. Bağyurdu OSB tamamlandığında İzmir’in yıldızı olarak bu ülkeye güneş gibi doğacaktır” dedi.
“KALKINMA HEYECANINI HİSSEDİYORUZ”
Ülkeyi kalkındırma ve istihdam yaratma heyecanı sürekli hissettiklerini ifade eden EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ise, “Bu görevi yerine getirmek amacıyla ölümüne çalışıyoruz. Ülkemizin gündemine bir takım konular giriyor. Üretim heyecanı ve ekonomi ülkenin gündeminden hiç inmesin. Türkiye ekonomisi ayaklarının üzerinde duruyor ve güçlü yapısını sürdürüyorsa, bizleri burada bir araya getiren üretme heyecanıdır” diye konuştu.
FOTOĞRAF