PARAKENDE zinciri Kipa, ihtiyaç sahibi okullarla el ele vererek eğitime katkı sağlamaya devam ediyor. Kipa, “Okulum İçin” kampanyasıyla 2013-2014 öğretim yılının ilk döneminde 164 okula toplam 234 bin TL’lik destekte bulunuldu.
11 farklı eğitime destek projesini bir araya getiren “Gençler için Fırsatlar” programıyla Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmayı sürdüren Kipa, bu çalışmalar arasında önemli bir yer tutan “Okulum İçin” projesi ile bu yıl da ihtiyaç sahibi ilk ve ortaokulların yardımına koştu. Yaklaşık 4 yıl önce başlayan ve gelenekselleşen “Okulum İçin” projesi kapsamında Kipa, 2013-2014 öğretim yılının ilk döneminde İzmir ve Ankara’daki 164 ilk ve orta okula 234 bin TL tutarında destekte bulundu. İzmir’de 2012 yılında 51 okul ödül alırken, bu yıl sayı 125’e yükseldi. Benzer şekilde İzmir’deki okulların kazandığı miktar da 133 bin TL’den 184 bin 630 TL’e çıktı. Ankara’da ise 39 okul, yaklaşık 50 bin TL’lik ödül alma hakkına sahip oldu.
Ödül almaya hak kazanan ilk ve ortaokullar, topladıkları puanlarla kırtasiye malzemelerinden bilgisayarlara ve elektronik cihazlara, spor ekipmanlarından kitaplara kadar pek çok farklı alandaki ihtiyaçlarını giderme şansını yakaladı. Projenin Ankara ayağı, geçtiğimiz haftalarda kazanan okulların ziyaret edilmesi ve ödüllerin dağıtılmasıyla noktalandı. İzmir’deki ödül törenlerinin ilki 20 Şubat Perşembe günü Balçova Kipa AVM’de, ikincisi de 21 Şubat Cuma günü Çiğli Kipa Aile Kulübü’nde gerçekleştirildi.
Okullara ödüllerini teslim eden Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Ellen Gladders, “Yaklaşık dört yıldır sürdürdüğümüz bu projeyle, eğitime bir katkı yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Mehmetçik İlkokulu Müdür Yardımcısı Ayla Kayalar ise, “Bu güzel projenin bir parçası olmak mutluluk verici. Bir eğitimci olarak, öğrencilerimizin eğitim hayatlarında katkıda bulunan bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gelecek için şekillendirdiğimiz öğrencilerimizi sizlerin katkılarıyla daha da güzel yerlere taşıyacağımızı umuyorum” diye konuştu.
İZMİR ()
foto