KEPSUT Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinliklerini, Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel'in verdiği, ’Çanakkale Tarihi’ konferansıyla sürdürdü.
Balıkesir’in Kepsut ilçesinde Kepsut Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen ’Çanakkale Tarihi’ konferansı büyük ilgi gördü. Talha Uğurluel, Çanakkale Zaferi ve Mehmetçiklerin savaşta gösterdikleri kahramanlıkları ve Çanakkale Destanı'nı anlattı. Konferansa, AK Parti’li Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ve ilçe müftüsü Şevki Kesici de dinleyici olarak katıldı.
Talha Uğurluel, sinevizyon eşliğindeki konferansta, Çanakkale'de kısıtlı imkanlarla, devrin en önemli savaş gemilerine sahip, İngiliz, Fransız ve İtalyan donanmalarına, dünyanın dört bir yanından toplanılarak getirilen orduların çıkarmalarına geçit verilmediğini belirtti. Uğurluel, Çanakkale'de özelikle cephe savaşlarında, Türk askerlerinin düşmana karşı gündüz amansızca savaştığını, ancak gece, Türk Milleti'nin alicenaplılığını gösterdiğini vurguladı. Uğurluel, “Siperler arasının 5 metreye kadar düştüğü yerde, gündüz eşi benzer görülmemiş, namlulardan çıkan kurşunların havada çarpıştığı, kıran kırana savaşan askerlerimiz, gece yiyeceklerini, sularını düşmanla paylaşmış, bazen düşman siperlerinde söylenen şarkıları alkışlamışlar, bazende yanık türküleri düşman askerleri için söylemişler. İşte Türk Milleti böyle bir yüce millet” dedi. Konferans sonunda Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel'e teşekkürlerini iletti. Uğurluel, konferansın ardından kitaplarını imzaladı.
Muzaffer KARAKOYUN / KEPSUT, ()
Fotoğraflı