MANİSA’nın Yunusemre İlçesi’ndeki Fatih Mahallesi’ni ziyaret eden MHP’li Yunusemre Belediye Başkan Adayı ve Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, Laleli, Mesir, Hafsasultan ve Fatih Mahallesi ile ilgili kentsel yenileme projesinin yapılacağını belirtti.
Manisa Belediyesi’nin hayata geçirmeye çalıştığı ancak bir takım engellere takılan, Yunusemre İlçesi’nde kalan Laleli, Mesir, Hafsasultan ve Fatih Mahallesi ile ilgili kentsel yenileme projesi hakkında bilgi veren MHP’li Yunusemre Belediye Başkan Adayı ve Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, ’kentsel dönüşüm’ kavramına karşı çıkarak “Kent zaten var ancak kentsel yenileme olur ki Manisa'nın göbeğinde kalan 4 mahallemiz için bu şart” dedi. Kentsel yenileme sayesinde yaşam seviyesinin yükselerek yeni konut sayısının artacağını kaydeden Açıkdil, içinde bahçe, mahalle sosyal ve yeşil alanların olacağı yapıların hayata geçirileceğini açıkladı. Modern bir kentte yaşayarak çocuklara güzel mekanlar bırakılabileceğini hatırlatan Açıkdil, “Onlar bizim çektiğimiz sıkıntıları çekmez, sosyal ve yeşil alanları bol, modern ve çağdaş bir şehirde yaşarlar” dedi.
KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YERİNDE KALACAK
Mahalle sakinlerinin sorularını yanıtlayan Açıkdil, “Kenan Evren Küçük Sanayi Kalkacak mı?” sorusu üzerine Manisa Belediyesi'nin 6 milyon civarında yatırım yaptığını, sitenin kalkmasının söz konusu dahi olmadığını söyledi ve Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili projelerini anlattı. Açıkdil, “Küçük Sanayi Sitesi'nde 1500 tane esnaf var. O esnaf nasıl gidecek nereye gidecek? Manisa Belediyesi olarak aydınlanmadan yollarına, altyapısına kadar tam 6 milyonluk bir yatırım yaptık. Esnaf etrafının çitlerle çevrilmesini istiyor. Göreve geldikten sonra yeşil alanları temizleyeceğiz. Sanayi sitesinin etrafını çitlerle çevreleyeceğiz. Giriş çıkışın yapılabileceği 3, 4 kapı olacak ve gelen kişi güvenliğe kartını gösterip girebilecek. Böylelikle hem hırsızlıklar önlenecek hem de kontrollü giriş çıkış olacak” dedi.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()
Fotoğraf