MANİSA Belediyesi’nin büyükşehir olmasının öncesindeki son meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda tartışılan tek gündem maddesi Kent Konseyi’nin 2014 yılı sonuna kadar olan faaliyetlerinin belediye bütçesinden karşılanması, AK Parti ve CHP’lilerin oylarıyla kabul edilmedi.
Manisa Belediyesi’nin son meclis toplantısı MHP’li Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı. Toplantıda tartışılan tek gündem maddesi Kent Konseyi’nin 2014 yılı sonuna kadar olan faaliyetlerinin belediye bütçesinden karşılanması konusu oldu. Son toplantıda bağımsız belediye meclis üyeliğinden CHP’ye katılan Fatma Tunçkan ile Ömer Bingöl, CHP sıralarında oturdu.
Gündem maddesiyle ilgili olarak söz alan CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Erkenci, Kent Konseyi’nin 2014 yılı sonuna kadar olan faaliyetlerini belediye bütçesinden karşılanmasının söz konusu olamayacağı dile getirdi. CHP’li Erkenci, “2013 yılını tamamladık. Yerel seçime az bir süre kaldı. Kent Konseyi’nin seçime kadar olan faaliyetlerini belediye bütçesinden karşılanmasına izin veririz. Ama 2014 yılı sonuna kadar olana izin vermemiz mümkün değil. Yerel seçimden sonra oluşturulacak büyükşehir belediyesi meclisinin toplantısında bu madde tekrar gündeme gelir ve görüşülür. Şimdiden ’Evet’ demek olmaz. Zaten Kent Konseyi’nin çalışmaları hakkında bilgi sahibi değiliz” diye konuştu.
KONSEYİN FAALİYETLERİNİ ANLATTI
MHP’li Belediye Başkanı Ergün ise, Kent Konseyi’nin Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yaptığını dile getirerek, “Türkiye’de ilk defa Vatandaş Karnesi’ni çıkaran bizim kent konseyimizdir. Engelli meclisini kurdu, mahalle meclislerini oluşturdu. Ayrıca Türkiye’ye örnek olacak hemşeri festivallerine imza attı. CHP’nin bundan rahatsızlık duymasına üzüldüm. Eğer Kent Konseyi’ne destek kararı çıkmazsa, 1 Mart tarihinde 500 gencimizi Çanakkale gezisine götüremeyeceğiz. Olayı siyasi karara çekmenin bir manası yok” dedi.
Konuşmaların ardından Kent Konseyi’nin 2014 yılı faaliyetlerinin bütçesinin belediye bütçesinden karşılanması maddesi 15 AK Parti’li ve 6 CHP’li belediye meclis üyesinin ’ret’ oylarıyla kabul edilmedi. 17 MHP’li Belediye Meclis üyesi ise ’Evet’ oyu kullandı.
Toplantıda daha sonra İtfaiye Müdürlüğü’ne yeni ilk müdahale, kurtarma, arazöz ve merdivenli itfaiye araçlarının alımının ihalesi konusunda Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e belediye meclis üyelerinin oy birliğiyle yetki verildi.
İlker KILIÇASLAN / MANİSA, () FOTOĞRAFLI