KEMER Belediyesi şubat ayı olağan meclis toplantısında 'salı pazarının' kapatılması Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün muhalefetine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Kemer Belediye meclis toplantısı, Belediye Başkanı Mustafa Gül başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis üyeleri Mustafa Tıraş, Osman Minta ve Tolga Minta, mazeret bildirerek toplantıya katılmadı. Toplantıda gündemin en önemli maddesini 'Salı Pazarı'nın kapatılması talebi oluşturdu. Başkan Gül, 'Pazarın kurulmasını kabul edenler' diyerek gündem maddesini oylamaya sundu. Başkan Gül ve Mesut Şatana 'evet' oyu verirken, diğer meclis üyeleri Hakan Tuncer, Halit Çilengir, Galip Gün, Mustafa Culfa, Zekiye Muşlu, Ramazan Kar ve Mustafa Arslan ise 'hayır' oyu kullandı. Pazarın kapatılması oy çokluğuyla kabul edildi.

GÜL: MAHKEMEYE GİDECEĞİZ

Toplantının ardından Başkan Mustafa Gül, pazarcılarla birlikte Belediye Kültür Salonu'nda bir araya geldi. Burada esnafa seslenen Gül, “İdare Mahkemesi'ne başvurarak pazarın açılmasını talep edeceğiz. Bu karar yargıdan dönecektir. Bunu da bir tarafa bırakın zaten bütün kamuoyu araştırmalarında yerel seçimde yüzde 78'le önde gidiyoruz. Seçim neredeyse erken bitmiş. 31 Mart'ta sizlerle beraber yine belediyeyi açacağız. Bu hukuken belediyenin bir hakkıdır. Belediyenin gelirleriyle kimse oynayamaz ve kaldıramaz. Mahkemeye gideceğiz ve alacağız. Sonuna kadar takipçisiyiz. Siz pazarınızı açmaya devam edin" dedi. (FOTOĞRAFLI)