KEMER'de hayata geçirilmesi planlanan 'Yaya Öncelikli Kent' projesinin tanıtım için emniyet personeli ve turizmciler işbirliği yapacak. Yaz sezonuna yetiştirilmesi hedeflenen proje kapsamında Liman Caddesi'nin sonundaki yaya geçidi pilot bölge seçildi.
Kemer'de, 'Yaya Öncelikli Kent' projesi kapsamında 'önce yaya' seferberliği başlatıldı. Antalya'da 2010 yılında hayata geçirilen 'Yaya Öncelikli Kent Antalya' projesinin Kemer'de de uygulanması amacıyla yürütülen tanıtım çalışmaları devam ediyor. Emniyet yetkilileri, öğrencilerin ardından polis memurları ile turizmcileri konu hakkında bilgilendirdi. Kemer Turizm Eğitim Merkezi'nde (TUREM) düzenlenen toplantıda, ilçede görev yapan polis memurlarına proje ile ilgili bilgi verildi.
LİMAN CADDESİ PİLOT CADDE
Toplantıya, Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Mehmet Kevser, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis Cengiz Kurt, KETOB Başkanı Tayyar Gül, Yönetim Kurulu Üyeleri Selçuk Akıltopu, Şener Gürler ve Osman Kafadar katıldı. Projeyi anlatan polis memuru Cengiz Kurt, "Projeyi sırtlayalım ve Kemer'de uygulayalım. Antalya'da bunu uyguladık. Ağacın tohumunu ektik. Artık bunun meyvesini alacağız" diye konuştu. Büro Amiri Mehmet Kevser ise "Liman Caddesi sonundaki yaya geçidi, pilot bölge olarak seçildi. İlk etapta çizgi ve levha çalışmaları yapılacak. Bir kişi görevlendirilecek. Oradan geçen yaya ve sürücüler eğitilecek. Daha sonra ilçe geneline yayılacak" dedi.
TURİZM SEZONUNA YETİŞSİN
KETOB Başkanı Tayyar Gül de turizmciler olarak yurt dışına sürekli seyahat ettiklerini belirterek, "Ülkemiz, gelişme anlamında birçok alanda yol kat ederken, trafik mevzusunda ve özellikle yaya geçitleri konusunda inanılmaz şekilde geri kalmış durumdayız. Bazı kriterlerimiz Avrupa ülkeleriyle yarışırken, yaya konusunda ise 4'üncü dünya ülkeleri lansmanında devam ediyor. Bu projeye hassasiyet göstermemizin öncelikli nedeni, turizm bölgesinde olmamızdır. Bölgemize gelen yabancı misafirler, yaya geçitlerinde çeşitli güçlüklerle karşıya geçme durumda kalıyorlar. Bu da biz turizmcileri rahatsız ediyor. Projeyi bu sezonda hayata geçirelim" diye konuştu.
Toplantı sonunda emniyet yetkilileri ve turizmciler, projenin maskotu 'sarı adam' ile objektiflere poz verdi. (FOTOĞRAFLI)