KEMER Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi, yapımı devam eden Kemer Devlet Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı tarafından C grubuna alındığını, hastanede tüm uzman branşların bulunacağını söyledi.

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi, bölge halkına daha iyi bir hizmet sunmak amacıyla Sağlık Bakanlığı ile yapılan yazışmalar sonucunda, hastanenin C grubunda olmasının onaylandığını açıkladı. Yeni hastanede nörolojiden radyolojiye, psikiyatriden beyin ve sinir cerrahisine, kadın-doğuma kadar tüm uzman branşların yer alacağını dile getiren Dr. Çiftçi, artık Kemerlilerin Antalya'ya gitmek zorunda kalmayacağını ifade etti.

ÖZEL HASTANELERLE YARIŞIYORUZ

Kemer'de yeni açılacak 50 yataklı Devlet Hastanesi'nin TOKİ tarafından geçici kabulünün 15 Mart'ta yapılmasının planlandığını anlatan Çiftçi, "Kaliteli, modern tıbbi cihazlarla donatılmış, güçlü hekim ve sağlık personeli kadrosuyla, sağlık turizmini hedefleyen, özel hastanelerle yarışan örnek bir hastane olma yolunda ilerliyoruz" dedi.

ESKİ HASTANE FİZİK TEDAVİ ÜNİTESİ OLUYOR

Antalya ile Kemer'de yaşlı ve emekli nüfusun yoğunluğuna dikkati çeken Dr. Yılmaz Çiftçi, şu an itibariyle fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti veren kamu kuruluşlarının arzı karşılayamadığını söyledi. Mevcut hastanenin 25 yataklı ünitesi bulunduğunu hatırlatan Çiftçi, "Yataklı ünitelerimiz ve poliklinik ünitelerimiz kalite standartlarındadır. Gerek mevcut binanın atıl durumda kalmaması gerekse vatandaşlarımızın bu hizmeti almalarını sağlamak ve sağlık turizmi kapsamında da hizmet vermek için, mevcut binamızın hastanemize bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi olarak değerlendirilmesinin kamu yararına olacağı kanaatindeyiz. Bu konuda Genel Sekreterliğimiz ile gerekli yazışmalar yapılmıştır" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)