KEMERALTI Esnaf Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti.
İzmir Ticaret Odası’nda Başkan Ekrem Demirtaş’ı makamında ziyaret eden Kemeraltı Esnaf Derneği Yönetim Kurulu, Kemeraltı’nın geleceği için başkandan destek istedi. Kemeraltı’nın daha önceki zamanlara göre daha temiz bir görünüme sahip olduğunu belirten Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, “Kemeraltımız daha temiz hale geldi. Hazırladığımız Kemeraltı haritası ile gelecek turist daha rahat hareket edecek. Kemeraltı’nda biraz etkinlik yapalım. Bu bağlamda üniversiteli arkadaşlar hafta içi belli noktalarda müzik yaparlarsa çok memnun oluruz. AVM’lerden çok fazla etkileniyoruz. İşlerde düşüşler mevcut. Kalkınma Ajansı’nın toplantılarına katıldık, 2014 yılında, sadece Kemeraltı’na özgü ilk başta 13 milyon TL’lik bir hibe paketi açıklanacak. Tarihi her noktada özelliğini korunması için hibe aktarılacak. Bunların projelendirilmesi konusunda İTO’dan destek istiyoruz” dedi.
Ekrem Demirtaş ise, “Kemeraltı bizim odamızın içinde yetiştiği ve yaşadığı bir yer. Süreç içerisinde Kemeraltı kötü kullanıldı. Bugün Türkiye’nin en büyük AVM’si diye nitelendireceğiz bir alanda ticaret yapılıyor. Orayı yaşatacak olanlar esnaf tüccarlar kendi sorumluluklarının bilincinde olmalıdır. İstanbul’da kapalı çarşı var ama İzmir’de niye yok? Kemeraltı’nın kemerlerini yapalım ve belli dönemler için üstünü kapatalım. Önceliği buna vermemiz lazım. Gelen yerli ve yabancı herkesin rahatlıkla gezebilmesi lazım. Çığırtkanları ve seyyar satıcıların uzaklaştırılması lazım. şu anda belediye zabıta ve emniyet işbirliğinde işportacılık yapılmıyor. Ama kalıcı olması lazım. Kemeraltı’nda biz kaliteyi sağlayamazsak farklı ürün desenini müşteriye sunamazsak istediğimiz potansiyele yetişemeyiz. Taklit ve Çin’den gelen malların sergilendiği bir yer haline geldi. Dernek olarak Vilayetin girişinden itibaren işyerleri ile görüşülerek sorgulamak gerekir. Tarihi çarşımızın turistik ürün satan hiçbir yerin olmadığı eksikliğini hissediyoruz. İzmir’de el halısı ve geleneksel ürünlerin satıldığı bir yer yok. Eğitim için tüm imkanlarımız açıktır. Ekonomi Üniversitesi’nin her türlü imkanından faydalanma şansınız var” diye konuştu.
FOTOĞRAF