MUĞLA’nın Marmaris ilçesine bağlı Söğüt Köyü’nde düzenlenen tavla turnuvasında kazananlar kupa ile ödüllendirilirken kaybedenler köylüye lokma ikram etti.
Marmaris ilçesine 45 kilometre uzaklıktaki Söğüt Köyü’nde 6 yıldan bu yana düzenlenen Çınaraltı Altın Zar Şampiyonası’nda dereceye girenlere kupa, şilt ve değişik hediyeler verilirken turnuvadan elenenler için helva dağıtıldı.
Bu yıl 54 kişinin katıldığı ve bir hafta süren turnuvada şampiyon olan yarışmacıya birincilik kupası ile birlikte CHP’li Muğla İl Genel Meclisi Mehmet Erden tarafından 2 bin lira ödül takdim edildi. Turnuvanın şampiyonu bir çift altın zar ile 2 kişi, 2 günlük Rodos tatili hediyesinin sahibi oldu. İkinciye kupa ile 2 kişi 2 günlük Sömbeki (Symi) Adası tatili verilirken, üçüncüye kupa ile Bodrum veya Ortaca Sarıgerme’de 2 kişilik 2 günlük tatil hediye edildi. Hediyesi bol turnuvada dördüncü ise şilt ve Marmaris Altıntabak restoranda 2 kişilik yemek kazandı.
Turnuvanın her yıl daha fazla ilgi uyandırdığını belirten organizatör Cem Çalışkan, turnuvanın ilk günü elenen Sezgin Bedir için helva yaptırdıklarını açıkladı. Sezgin Bedir şampiyonaya devam ederken adına dağıtılan helva karşısında şaşkına dönerken bunun karşılığında köylüye lokma dağıttı.
Mustafa SARIİPEK / MARMARİS, () FOTOĞRAFLI