(YENİDEN) İZMİR’in Ödemiş İlçesi’nde, 2011 yılından bu yana faaliyet gösteren “Ödemiş Yöresi Kadın Çevre İşletme Kooperatifi' üyeleriyle kahvaltıda buluşan Kaymakam Abdullah Dölek, tezgahın başına geçip çarşaf da dokudu.
Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Belediye Başkanı Bekir Keskin (CHP), Ödemiş Yöresi Kadın Çevre İşletme Kooperatifi' üyeleriyle kahvaltıda biraraya geldi. Faaliyetlerine 3 yıl önce başlayan kooperatifin kurucuları arasında yer alan Başkan Bekir Keskin’in eşi öğretmen Gülfer Keskin, kahvaltıda, Kaymakam Dölek’e çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gülfer Keskin, belediyenin kendilerine tahsis ettiği Umur Bey Mahallesi Mesçi Çıkmazı’ndaki 2 katlı binada, el işleri, takılar, yöre yemeklerinden sonra şimdi de 14 kadının, öğretmen Semra Akgün yönetiminde, haftanın 4 günü, 10 tezgahta, Ödemiş çarşafı, ipek mendil, fularlık kumaş dokuduklarını anlattı. Gülfer Keskin, dokunan çarşaf, ipek mendil ve fularlık kumaşları, kooperatiflerinin Ödemiş Yıldız Kent Arşiv Müzesi’ndeki reyonlarında satarak kadınların ekonomik özgürlüklerini sağladıklarını belirtti.
Kadınlar kahvaltıdan sonra tezgahların başına geçip Ödemiş çarşafı, ipek mendil, fularlık kumaş dokumaya başladı. Kadınlara imrenen Kaymakam Dölek de bir süre çarşafların nasıl dokunduğunu izledi. Dölek daha sonra da bir tezgahın başınma geçerek çarşaf dokudu.
Kadınları girişimciliklerinden ötürü kutlayan Kaymakam Dölek, onlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ, () foto