ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere girecek partiler belediye başkan adaylarını açıkladı.
Kaş'ta CHP, Kalkan Belde Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt'u (57) aday gösterdi. 3 dönem Kalkan Belediye Meclis üyeliği yapan Karakurt, 2009 yılında CHP'den Kalkan Belde Belediye Başkanı seçildi. AK Parti ise Kaş eski Belediye Başkanı Halil Kocaer'i (74) belediye başkan adayı olarak açıkladı. Ortaokul mezunu olan Kocaer, 4 dönem Kaş Belediye Meclis üyeliği, bir dönem Kaş İl Genel Meclisi üyeliği yaptı. Kocaer, bir dönem de Kaş Belediye Başkanlığı görevini yürüttü.
MHP ise Kaş'ta, Ova Belde Belediye Başkanı Tevfik Taner'le (43) seçim yarışına girdi. Taner, 2009 yılında Demokrat Parti'den Ova Belediye Başkanı seçilen Taner, geçen yıl istifa ederek MHP'ye katıldı. Bir dönemde Ova Beldesi'nde mahalle muhtarlığı da yapan Taner, lise mezunu.
Kaş'ta seçime giren diğer parti ise Saadet Partisi. SP'nin belediye başkan adayı Faruk Üsmen (44), ilçede serbest ticaret yapıyor. Daha önce Kaş İlçe Başkanlığı görevini yürüten Üsmen, ilkokul mezunu. Partili adayların yanında Kaş'ta Mustafa Eriş (57) ise bağımsız aday olarak seçime giriyor. 18 yıl Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanlığı'nı yürüten ve halen Kaş Restorancılar Derneği Başkanlığı'nı yürüten Eriş, ilkokul mezunu.
Diğer yandan İşçi Partisi'nin de Kaş İlçe Başkanı Rauf Ergün'ü belediye başkan adayı olarak açıklanması bekleniyor. (FOTOĞRAFLI)