KARŞIYAKA Belediyesi ve Hipertansiyonla Mücadele Derneği işbirliğiyle kalp hastalıklarıyla ilgili bilgilendirme ve ön kontrollere yönelik kampanya kapsamında ücretsiz tansiyon ölçümü yapılıyor.
Karşıyaka Belediyesi girişinde başlatılan kampanyaya 24 Şubat'a kadar katılan herkesin ücretsiz olarak tansiyonu ölçülecek, ritim kontrolleri yapılacak, obeziteye karşı vücut kompozisyonu (yağ-kas ve sıvı dengesi) kontrolleri yapılarak, bilgi kitapçıkları dağıtılacak.
Kardiyovasküler hastalıklar konusunda halkın bilinçlenmesinin önemli olduğunu belirten Hipertansiyonla Mücadele Derneği Başkanı, Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İstemihan Tengiz, “Karşıyaka Belediyesi işbirliğinde örnek bir çalışma başlattık. Öncelikle halkımızın bilinçlenmesinin arttırılması için mücadele edeceğiz. Kalp hastalıkları ve bağlı olan etkenlere karşı bilinç düzeyi ne kadar artarsa hastalıklardan korunmada da o kadar başarı sağlanır. Küçük anketler ile bilgiler toplayıp ön kontroller yapıyoruz. Riskli olabilecek durumları kişilere bildirerek uzmanlara yönlendiriyoruz. Derneğimiz 1988 yılında İzmir'de kuruldu, ancak geçen süre içinde önemli çalışmalar yaparak Dünya Hipertansiyon Kongresi'ni ülkemizde gerçekleştirdi. Karşıyaka Belediyesi işbirliğinde, Ege Üniversitesi Hemşirelik Meslek Yüksekokulu, Acil Hemşireleri Derneği, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Medical Park Hastanesi destekleriyle kampanyamızı başlattık. Her gün saat 10.00-16.00 arası kontrollerimizi yapıyoruz” dedi.
Kampanyanın ikinci ayağında ise her hastalığa yönelik uzmanların katılacağı seminerler olacağını hatırlatan Prof. Dr. Tengiz, “Buradaki kontrollerde riskli bulduğumuz kişileri seminerlere davet ederek daha ayrıntılı bilgiler vereceğiz. Herkesin kalbini ciddiye almasını ve sağlığını koruyabilmesi için yeterli bilgilerle donatılmasını arzuluyoruz” dedi.
FOTOĞRAF