KARŞIYAKA Belediye Tiyatrosu, Şubat ayında, iki salonunda, dört ayrı oyunu sahneleyecek. Çocuklara ve yetişkinlere ayrı ayrı gösterimlerin yapılacağı açıklandı.
Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nda Zekeriya Hocalar yönetiminde, eğitim alan oyuncular, bu sezon Orhan Kemal’in yazıp Mustafa Gültekin’in uyarladığı “Tersine Dünya”, Joseph Otto Kesselring’in yazdığı “Ahududu”, Charles Perrault’un yazdığı çocuk oyunu “Çizmeli Kedi” ve Hans Christian Andersen’in yazıp Gülen İpek Abalı’nın uyarladığı “Çirkin Ördek Yavrusu” adlı çocuk oyununu sahneleyecek. Sezona iddialı hazırlanan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, yetişkinlere ve çocuklara yönelik ayrı ayrı oyunlarla her hafta üç gösterim yapıcak. Şubat ayında 10 gösteri ile tiyatro severlerin karşısına çıkacak olan oyuncular, ücretsiz gösteriler için tiyatroseverleri salonlara davet etti. Karşıyaka’nın sanatla iç içe olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyaka’ya kazandırdığımız salonlar ile kentimiz kültür ve sanatın başkenti olma yolunda önemli yol kat etmiştir. Belediye Tiyatromuz da hazırladıkları oyunlarla farklı salonlarda tiyatro severlerin karşısında oluyor. Tiyatroya gönül veren oyuncularımızı kutluyorum” dedi.
Bu arada Ahududu adlı oyun: 8-15-22 Şubatta, Çizmeli Kedi adlı oyun: 9-16-23 Şubatta, Tersine Dünya adlı oyun: 1 Şubatta Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde, Çirkin Ördek Yavrusu adlı çocuk oyunu ise, 8-15-22 Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde sahneleneceği açıklandı. foto